„Червена линия”: За политиката и доверието, лявото и дясното, партиите и проектите

Мар 31, 2016 Новини БСП 0 583

На въпросите ще отговарят юристът и правозащитник Петър Кичашки и политологът доц. д-р Иво Инджов от Института за модерна политика

В „Червена линия” този четвъртък ще говорим за политиката, загубеното доверие в нея и усилията на БСП да го възстанови. От политиката очакваме решенията на проблемите и посоката към по-добро бъдеще за българските граждани и българската държава. След години на управленски разочарования и заместване на реалната политика с политическо „риалити” обаче, обществото днес изглежда отблъснато от политиката. Младите не се интересуват и не виждат смисъл в нея. Затова в рамките на програмата ще поставим въпроса за деполитизирането на българското общество – какво се крие зад този процес и на кого е изгоден?

Ще попитаме има ли значение дали политиката е лява или дясна от гледна точка на интересите на мнозинството. Опозицията, в лицето на БСП, ясно заяви, че е лява, а правителството, включващо дясноцентристка-коалиция, партия с леви претенции и националистически фронт – какво е? Ще стане въпрос и за това кой печели от формулировката „няма ляво, няма дясно” и защо постоянно се внушава, че левицата се раздробява, но почти не се обръща внимание на роенето вдясно? Искаме да разберем също каква е разликата между партиите-проекти и идеологическите партии?

Тези и още много други въпроси ще зададем на двама представители на гражданското общество, които имат отношение и към политиката – юристът и правозащитник Петър Кичашки и политологът доц. д-р Иво Инджов от Института за модерна политика. Отговорите им ще чуете в програма „Червена линия” на вълните на Радио „Фокус”.

Слушайте „Червена линия” – съвместна продукция на Фондация „Дума” и Радио „Фокус” – всеки четвъртък от 17 до 18 часа. Предаването е посветено на хората и техните проблеми, на решенията в защита на интересите им, които предлага лявата политика, на идеите на БСП за бъдещето и развитието на България.