Социалистите в Полски Тръмбеш издигнаха за шести мандат кмета Георги Чакъров 

18.08.2023 г.

Социалистите в Полски Тръмбеш издигнаха единодушно за шести пореден мандат доказалия се кмет на общината Георги Чакъров. Първата за област Велико Търново общинска конференция на БСП подреди и силна листа за общински съветници - девет са кандидатите за общински съветници в младежка възраст, листа от 11 жени и 6 мъже ще се бори за доверието на гражданите. Делегатите номинираха и кандидатите за кметове на населените места в общината.

В подробен отчет Георги Чакъров представи свършеното за мандата, очертавайки ясно както успехите, така и проблемите. Постигнатото през последния мандат в един много труден период доказва неговия професинализъм и отдаденост: активно развита социална политика, подобряване на инфраструктурата в града и общината, цялостна подмяна на уличното осветление, изграждане на детски площадки и паркове за жителите и гостите на града.

„Категоричното доказателство за успешното управление на Полски Тръмбеш е, че общината няма нито лев неразплатени разходи, нито лев общински дълг”, посочи зам.-председателят на Парламента и народен представител от „БСП за България” Кристиан Вигенин. Гости на конференцията бяха също областният председател на БСП Мариана Бояджиева и народният представител от Великотърновски избирателен район Валентина Димова, издигната от Полски Тръмбеш.

Кристиан Вигенин благодари на делегатите и социалистите от общината за силната кампания в последните парламентарни избори и изрази увереност, че наесен ще се поздравят с поредна напълно заслужена от кмета и неговия екип победа.

„Има нещо много характерно, което отличава общините, управлявани от левицата от останалите. Социалистите поставят като приоритет по-добрия живот на гражданите, използват ефективно всеки лев, така че да постигнат най-добър резултат, пазят общинското имущество, развиват общинските фирми. От другата страна виждаме пилеене на средства, спорни проекти, които целят обогатяване на близки до кмета фирми, разпродажба на общинска земя и активи, нови дългове”, посочи социалистът.

По думите му има въпроси, които не са по силите на която и да е община, затова БСП извежда като национални приоритети преодоляването на демографската катастрофа, както и специални мерки за обновяване на инфраструктурата – пътища, водоснабдяване и канализация.