Атанас Зафиров пита „Възраждане“ защо от противници са се превърнали в поддръжници на машинното гласуване

04.11.2022 г.

„Парламентарната група на "Възраждане" днес проявява една особена фиксация към Българската социалистическа партия и последното изказване на колегата определено мина добрия тон. Знаете ли, уважаеми колеги, коя парламентарна група в миналото Народно събрание е внесла проект за създаване на временна комисия относно установяване на всички факти и обстоятелства около проведеното машинно гласуване на парламентарните и президентски избори?“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров от парламентарната трибуна.

Социалистът посочи и част от мотивите, с които от „Възраждане“ преди време са се обявили срещу гласуването на машина. По думите му, тогава от партията на Костадинов са заявили: „Още при доставяне на машините за гласуване в обществото се появиха съмнения относно достоверността. Имаше данни за допълнително открити машини, които не бяха сред поръчаните от ЦИК. Основното притеснение на българските граждани е, че в редица протоколи на секционните избирателни комисии има разминаване между вота отчетен на машините и разписките от урните“.

В заключение Атанас Зафиров определи ситуацията с българската поговорка: „Търси сламката в окото на другия, а не вижда гредата в собственото“.