Атанас Зафиров от Козлодуй: Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българката индустрия и домакинства и да не се изнася

Сеп 22, 2022 ВРАЦА Новини Избори 0 937

22.09.2022 г.

"Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да остава за българката индустрия и домакинства и да не се изнася." Това призова водачът на листата на "БСП за България" за 6 МИР - Враца Атанас Зафиров на представянето на кандидатите за народни представители на левицата пред гражданите на община Козлодуй. 

Събитието се проведе в с.Хърлец и беше домакинствано от кмета Огнемир Симов, който призова присъстващите да гласуват с номер 28 на предстоящите избори. Пред препълнената зала водачът на листата представи приоритетите на БСП за България с акцент на мерките в областта на енергетиката и икономиката. Зафиров подчерта, че ядрената енергетика става все по-важна в тази криза.

БСП предлага 4 конкретни решения, които могат да бъдат въведени веднага:

1. Евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй“ да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася.

2. За да подпомогнем икономиката и домакинствата, трябва да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергийни дружества.

3. Отсега да се реши да се отложи либерализацията на пазара за битовите потребители.

4. Болници, училища, детски градини да се върнат на регулирания пазар.

“Това е комплекс от мерки, а не решения на парче” каза в заключение Зафиров и призова присъстващите да гласуват с разум за социална и сигурна държава!

По-късно кандидатите на БСП за България посетиха Националния музей "Параход Радецки" и се поклониха пред паметника на Христо Ботев.