Явор Божанков: БСП е отборът, който може да даде сигурност в настоящия момент

Юни 12, 2021 Новини Избори 0 1375

13.06.2021г.

"Ние не сме статукво, не сме партия-корпорация, нито сме популисти. Не противопоставяме едни българи на други. Ние сме системни, защото уважаваме разделението на властите, върховенството на закона, парламента и парламентаризма в България. В момента постигнахме нещо, което дълго обещавахме - Борисов да бъде отстранен от власт. Сега това се приема за даденост. Но някой доста се е потрудил, за да имаме тази даденост днес." Това заяви водачът на листата на "БСП За България" във Велико Търново Явор Божанков при националното откриване на кампанията на левицата.

"Можем да се погледнем с благодарност и самочувствие. Защото свършихме добра работа", открои социалистът.

Той подчерта, че парламентарната група на "БСП за България" е било единствена опозиция в 44-ия парламент и сама е извеждала множество битки. 

"БСП е отборът, който може даде сигурност в настоящия момент", категоричен е Божанков.

Ирена Анастасова: Да довършим битката за промяна, за друг живот в България

"Много се вълнувам, въпреки че животът ми е минал пред публика и аудитория, но днес ние, водачите на листи на коалиция "БСП за България" сме се изправили пред вас, за да съберем сила, за да отстояваме това, което отстояваме години наред, за да имаме нов подтик, за да стигнем до победата на 11 юли. Ние сме хора, които представляват различни краища на България, но нас ни обединява едно - носим в сърцата си лявата идея, защото тя наистина се носи в сърцето. Лявата идея е в сърцето на всички прогресивни движения, които са давали напредък на човечеството. В нейното сърце е човекът. Затова всички наши действия са насочени в полза на хората." С тези думи се включи водачът на листата на "БСП за България" в Ловеч Ирена Анастасова в откриването на кампанията в София.

"Да довършим битката за промяна, за друг живот в България", призова още тя. 

Георги Димов, гражданско движение "Народна сила": БСП е партията, която трябва да се бори с неравенствата

"Благодаря ви на всички, които сте се събрали тук за една битка за социалното оцеляване на България. България е най-пострадала от голямото неравенство, което съществува днес не само тук, но и в Европа", това коментира Георги Димов от гражданско движение "Народна сила".

Той подчерта, че в страната ни има огромна бедност и че БСП е партията, която трябва да се бори с неравенствата: "За добър доход на нашите родители. За това нашите деца да бъдат в България. За това ние, българите, да бъдем с добри доходи".