Георги Свиленски: Само при честна игра може да се говори за безапелационна победа

Окт 29, 2019 Новини Избори 0 801

29.10.2019 г.

"Бих се съгласил с безапелационната победа на г-н Бойко Борисов ако, като човек, който спортува, играеше честен мач". Това каза Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ "БСП за България" и член на Националния предизборен щаб на "БСП за България" и поясни: "В София г-жа Фандъкова води с 8% на г-жа Манолова, но тя  има  между 4 и 5% вот в ромските секции - вот от страх, купен, корпоративен. Когато ги махнем тези проценти от разликата, колко става тя? Сметнете вие, българските граждани и жители на София."  

Той даде и конкретни примери: "В 70-та секция в "Слатина", от 420 гласували, 383 души са гласували за г-жа Фандъкова - 93%. Забележете, за листата общински съветници на ГЕРБ - само 11 човека. Т.е. там избирателите са направили такъв анализ на политиката на ГЕРБ, че са избрали г-жа Фандъкова с над 380 гласа, а подмененият й екип, начело с проф. Петров, с всичките нови лица в листата, има само 11 гласа. Същият е случаят в 76-та секция - от 423 гласували, 344 - за г-жа Фандъкова и само 72  гласа за листата. Ако беше само Слатина, щях да спра, но такъв е случаят в "Красна поляна" - във 2-ра секция - 270 гласували, 210 - за г-жа Фандъкова, 78% подкрепа. 71-ва секция, 239 гласували, 189 - за г-жа Фандъкова. Уважаеми дами и господа, така е във всички ромски секции в София. По този начин г-жа Фандъкова печели 8% повече от г-жа Манолова."

"Документите и доказателствата, които имаме ние, са секционните протоколи", каза още Георги Свиленски и призова МВР и прокуратурата да направят проверка на тези секции и на балотажа МВР да пази резултата така, както го е правило в някои малки населени места ."Само при честна игра може да се говори за безапелационна победа", каза още той.

Георги Свиленски призова гражданите да излязат да гласуват, защото всеки един глас, даден от български гражданин, неутрализира един такъв купен глас, даден насила за дадена политическа сила.