Калоян Паргов: Търсим съгласие, а не съглашателство в името на промяната

Окт 29, 2019 СОФИЯ Новини Избори 0 1439

Компромисът, когато не е безпринципен и е за постигане на голяма цел, е велико нещо, заяви лидерът на БСП - София в студиото на Тази сутрин по bTV

"Търсим съгласие, а не съглашателство в името на промяната." Това обясни председателят на БСП - София Калоян Паргов  в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Според председателя на градската организация на социалистите в столицата компромисът, когато не е безпринципен и е за постигане на голяма цел, е велико нещо. В подкрепа на думите си той цитира и покойния бивш омбудсман на България Гиньо Ганев.
Калоян Паргов заяви, че симпатизантите на така наречената градска десница не са крепостни селяни и сами ще решат дали ще изберат промяната или ще заложат на още от статуквото. "В последните 10 години БСП е помагала за избора на кметове на десницата в различни райони в София. Визирам Прошко Прошков в "Лозенец", Теодор Петков във "Витоша", Христо Апостолов в "Красно село", Васил Цолов в "Оборище"... В последната година и половина от мандата на досегашния Столичен общински съвет с представители на десницата, на АБВ, Движение 21, Глас народен, Нормална държава и социалдемократите бяхме обединен блок с общи виждания за това- какво не бива да се случва в града ни. Сега не се радвам да видя, че от  Демократична България не са готови за промяната. Лошо е, че няма напредък. Десните трябва да разберат, че промяната може да стане с общи усилия и консолидация около общи принципи. Очевидно, че колегите от Демократична България трябва да разширят малко периметъра, да не бъдат чугунени глави и да излязат от калъпа. Добре е да помислим внимателно дали можем да постигнем исторически компромис и да направим промяна в София. Да се обединим около приоритети, които хората са ни казали, че са важни за тях", каза Калоян Паргов.
Председателят на БСП - София каза, че в рамките на днешния ден ръководството на столичната организация на социалистите ще обсъди предстоящите балотажи и ще излезе с позиция. "Разбира се, тя ще съответства на нашето виждане за промяна в София", заяви Калоян Паргов и добави: "Резултатът на Мая Манолова е на всички, които са подкрепили гражданския кандидат, без значение дали са с леви, десни или центристки политически убеждения".
Калоян Паргов отбеляза, че БСП стига на балотаж за кмет на София с кандидат, който е подкрепила или издигнала, за първи път от 14 години. "Удвояваме и броя на общинските ни съветници-  групата ни ще наброява 15 души. Имаме успех в селата в София още на първи тур. На балотаж сме в 10 района - "Младост", "Люлин", "Изгрев", "Искър", "Сердика", "Надежда", "Връбница", "Красна поляна", "Подуяне" и "Илинден". БСП отдавна не беше правила такава динамична и отворена кампания - с близо 150 доброволци на терен. Благодаря на всички млади хора, които работиха за този резултат. Благодаря и на кандидатите, както и на членовете и симпатизантите и на екипа, с който работихме", заключи Паргов.