Георги Свиленски към управляващите: В стремежа си да не върнете поетия ангажимент към част от таксиметровия бранш, правите грешка след грешка

Апр 01, 2016 0 707

„ЗИД на Закона за местните данъци и такси е сбъркан. Писан е с една цел – на 1 април да не влезе в сила Законът за автомобилните превози”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски от парламентарната трибуна.  Той подчерта, че на 30 март управляващите искат  да отменят действаща норма в закона, но и това не е направено, както трябва. „В това, което сте внесли, пише, че законът влиза в сила от 1 януари 2017 г. А на 2 април тези 23 хил. автомобила, които не са станали таксиметрови превозвачи, какво ще правят? В стремежа си да не върнете ангажимента, който сте поели към дадена част от този таксиметров бранш, правите грешка след грешка”, коментира народният представител. 
Свиленски подчерта, че е съгласен с тезата, че трябва да има изсветляване на бизнеса, но обясни, че това е проблем на държавата и администрацията и вината не трябва да се прехвърля върху таксиметровия бранш. По неговите думи един и същи законопроект се внася за втори път от различни вносители, според конфигурираните интереси и не може да се каже кой точно е инициаторът. „При гласуването ще стане ясно кой защитава лобистки интереси”, каза още той.