Сергей Станишев е предавал за проверка всички информации от ДАНС, които е получавал

Окт 24, 2009 Новини БСП 0 1378

  Председателят на НС на БСП Сергей Станишев в качеството си на министър-председател  на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС

 

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев в качеството си на министър-председател  на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.

От създаването на ДАНС до края на своя премиерски мандат Сергей Станишев е предавал и разпореждал за проверка на съответните органи и институции всички, получавани от него сигнали, информации и доклади. Ежедневно в кабинета на бившия премиер са постъпвали десетки материали, по много от  които са правени и проверки от прокуратурата. 

Сергей Станишев се надява заедно със сегашния премиер да предприемат необходимите действия, за да бъдат изяснени всички съмнения и подозрения около мними или явни доклади за злоупотреби.

Напоследък зачестяват случаите, в които се заиграва със „секретна" информация, което насажда излишна истеричност в обществото. Припомняме ви, че т.нар. доклад за корупция на бивши министри се оказа отчет за текущата работа на ДАНС.