Безсилие и политическа истерия прозират в обидите на премиера Борисов

Окт 21, 2009 Новини БСП 0 1351

  Изявленията на премиера Борисов говорят за безсилие да се приемат алтернативни тези

 

Изявленията на премиера Борисов говорят за безсилие да се приемат алтернативни тези. Освен отсъствие на демократична и политическа култура те са и проява на политическа истерия. Това се казва в Декларация на ПГ на Коалиция за България по повод обидните квалификации, които министър-председателят си позволи да използва по адрес на социалистите преди няколко дни.  Очевидно е, че след маргинализирането на десните политически формации активността на господин Борисов е единствено ориентирана срещу левицата в България, се посочва в Декларацията.

От Коалиция за България изтъкват, че подобни изявления погазват основни принципи в политическия живот на страната ни, създават разделение в обществото и връщат България десетилетия назад, във времето на острото политическо противопоставяне.

От левицата са категорични, че с подобни изявления управляващите правят опит да подменят действително важните за хората теми - мерките за борбата срещу кризата, растящата безработица, замразените доходи, неспособността на правителството да реши важни икономически  и външнополитически въпроси.

БСП и Парламентарната група на Коалиция за България ще отстояват съвременното разбиране за демократични свободи и политически и социални права на гражданите. Ще бъдем основна и безкомпромисна алтернатива на днешното дясно управление, на всички решения, които не са в полза на мнозинството български граждани, се казва още в Декларацията.

 

Може да изтеглите пълния текст на Декларацията от тук >>>