Станислав Владимиров: БСП не влиза във властта на всяка цена, не приема и непременната опозиционност

Мар 06, 2016 Новини БСП в медиите 0 1067

България има нужда от истинско ляво управление с по-голяма роля на държавата

“БСП не влиза във властта на всяка цена, не приема и опозиционност на всяка цена”. Това заяви по Канал 3 секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Станислав Владимиров. Той се аргументира, като посочи, че именно заради това левицата не е влязла в сегашното управление. Владимиров подчерта, че за БСП и опозиционността не е на всяка цена и допълни, че има теми, по които социалистите са готови да седнат на една маса с управляващите за дебат и намиране на точните решения. Той напомни, че такъв разговор за политиките и мерките за справяне с наболелите проблеми трябва да бъде подет от управляващите. “Инициативата по важни въпроси като демографския срив, миграцията на младите, бедността трябва да идва от управляващите”, каза още той. В тази връзка Владимиров припомни, че през изминалата седмица мнозинството в парламента отхвърли без аргументи предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за увеличаване на обезщетението за отглеждане на деца от 1 до 2 години. По думите му с една скромна за бюджета сума е можело да се увеличи майчинството, с което всяко дете от тази група да получи около 1000 лв. за година.  

Във вътрешнопартиен план Станислав Владимиров коментира, че дълги години БСП се е осланяла на собствената си история и на инерцията, че е най-голямата партия в лявото пространство. По думите му това е довело до хронични проблеми в някои организации и ситуацията сега изисква промени, с които да се възстановят и укрепят те. “Изпуснали сме онова партийно строителство, на което другите партии са се учили от нас. От една година обаче се правят първите стъпки в посока на организационно укрепване”, каза още организационният секретар. 

Владимиров припомни, че в момента текат събранията, свързани с предстоящия конгрес, но по думите му е радващо, че в партията има и дебат за политиките, от които БСП не бива да отстъпва. Той посочи, че след този Конгрес, социалистическата партия ще излезе по-силна с изчистени послания и  леви политики. “България има нужда от истинско ляво управление, в което държавата да има по-голяма роля”, завърши Станислав Владимиров.