Според Емилия Масларова, изнесените срещу нея сигнали от Комисията за борба с корупцията са анонимни

Окт 16, 2009 Новини БСП в медиите 0 1370

16 октомври 2009, Агенция "Фокус"   Според бившия социален министър Емилия Масларова изнесените срещу нея сигнали от Комисията за борба с корупцията са анонимни и сигнали на така наречени анонимни граждански сдружения, предаде репортер на Агенция „Фокус"

16 октомври 2009, Агенция "Фокус"

 

Според бившия социален министър Емилия Масларова изнесените срещу нея сигнали от Комисията за борба с корупцията са анонимни и сигнали на така наречени анонимни граждански сдружения, предаде репортер на Агенция „Фокус". От парламентарната трибуна Масларова каза: „Аз ще започна от това, че в дома на Емилия Масларова се намира пианото на Лора Каравелова. Това е една чудовищна лъжа". Тя показа акт за дарение, което е направило Съюза на жените на Националния исторически музей на 2 август 2007 година в София.
Министър Масларова заяви, че с този акт се доказват скалъпените обвинения срещу нея.
Тя заяви, че никога не е имала и няма желание да има нито един квадратен сантиметър в Стара Загора. „Декларирам, че нито аз, нито моят съпруг, нито моят син имат имоти в Стара Загора, нито са участвали във фирми като собственици, съсобственици или акционери във фирми в Стара Загора", посочи Масларова.
Емилия Масларова заяви, че ще говори по обвиненията за проекта „Красива България", когато се запознае с доклада за проекта. „Няма случай в държавата, в който да има направен одит и одита да не е запознат с този доклад", заяви Масларова и посочи, че този доклад не й е предоставен все още.
„ За проект „Красива България" с две постановления на Министерски съвет на проекта са отпуснати 41 млн. и 53 хил. лв. На този стойност са подписани меморандумите с общините, но в мемурандума има ангажименти, общините да внесат своето съфинансиране, да проведат своите конкурси по закона за обществени поръчки и да представят всички необходими документи", посочи Масларова. Тя уточни, че сключените от бенефициентите договори са на стойност 37 млн. лв., с което по думите й е спазено изискването в Бюджет 2009 година да има 10% съкращение на разходите. „Аз съм учудена, къде са тези 7 млн. и 400 хил. лв., които търси министър Тотю Младенов", посочи Масларова.
„Вършат се чудовищни спекулации и чудовищни клевети и в крайна сметка, трябва да се знае, че и аз като всички останали ще си търся правата по съдебен ред. Не може да върви държавата напред с клевети и лъжи", каза още Масларова. Тя заяви, че в най-големият разврат трябва да има малко морал.