Дора Янкова: В туризма няма реформа и концепция, прави се закон на парче. Хората са прави да протестират

Мар 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 873

Изводът е, че това, което се прави с този закон, не е полезно за законотворчеството в България

„Не приемаме промяната в Закона за Черноморието, защото не се предлага реформа, а само идеи на министъра на туризма. Прави се закон на парче, няма концепция за реформа и хората са абсолютно прави да протестират”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и зам.-председател на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Дора Янкова в сутрешния блок на телевизия Канал 3.

„Обръщам се към природозащитниците и ги призовавам да бъдат още по-активни, защото бе видимо, че Министерски съвет не можа да предложи закон, който да регулира плажуването. Не очаквам по-добро лято, заради този законопроект”, каза още тя и прогнозира, че законопроектът вероятно ще се променя още няколко пъти, докато се уточни финалният му вариант.

Дора Янкова каза също, че времето напредва, затова областният управител от Варна е поискал по-бързо да се приемат промените – сезонът започва и трябва да се сключват договори. „Изводът е, че това, което се прави с този закон, не е полезно за законотворчеството в България”, категорична бе тя.