Манол Генов: Министерството на туризма не разполага с капацитет за контрол на плажовете - всичко остава на самосъзнанието на хората

Мар 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 894

Плажовете Иракли, Карадере, Корал вече са със защитен статут. Те няма да бъдат отдавани под наем, на концесия и няма да може да се извършва стопанска дейност

„Плажовете Иракли, Карадере, Корал вече са със защитен статут. Те няма да бъдат отдавани под наем, на концесия и няма да може да се извършва стопанска дейност”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Парламентарната комисия по околната среда и водите Манол Генов по телевизия BG on AIR.

Според народният представител за запазване на плажовете ни преди всичко е важно какво е самосъзнанието на всеки човек, който къмпингува или почива по Черноморието ни. „Всеки един от тях трябва да спазва определени правила, както законодателни, така и етични. Защото по време на дебата в Комисията стана ясно колко много отпадъци се извозват, след посещението на хората по плажовете. Те просто не се грижат за опазването на околната среда и не пазят нашите природни дадености по Черноморското ни крайбрежие”, обясни Генов.

Социалистът каза още, че Министерството на туризма не разполага с капацитет, ресурси и персонал, за да осъществява контрол по плажовете, така че всичко остава на самосъзнанието на плажуващите.