Другите държави излизат от кризата, а България свива бюджета

Окт 16, 2009 Новини БСП 0 1392

Намалението на парите на социалните системи е цинично, заяви Сергей Станишев БВП ще намалее с повече от 6%, с 4 млрд

Намалението на парите на социалните системи е цинично, заяви Сергей Станишев

БВП ще намалее с повече от 6%, с 4 млрд. лв. по-бедна ще бъде България и българите. Това прогнозира за 2009 г. председателят на ИБ на БСП и председател на ПГКБ Сергей Станишев в декларация пред Народното събрание. Той разкритикува политиката на новото правителство и разкри трайни тенденции за спад в икономиката на страната.

 

По думите на Станишев докато другите държави излизат от кризата, правителството на България планира да свие бюджета си за 2010 г. Новият финансов министър явно е хипнотизиран от идеята за „балансиран бюджет", за сметка на кого? - попита лидерът на социалистите. Той беше категоричен, че такава политика ще има силно негативно влияние върху доходите на хората. Експремиерът определи като цинично намалението на парите на социалните системи. „Средствата за заведенията за деца без родители са сведени до 1/3 от необходимите!" - алармира той.

От трибуната на парламента Станишев заяви, че не е подписвал никакви договори за закупуване на френски корвети. Той напомни,  че интересът на Далкия и Газ дьо Франс към "Топлофикация София" датира от години, а не се дължи на усилия на правителството на ГЕРБ.

В заключение лидерът на БСП се обърна към представителите на ГЕРБ с думите „Изборите свършиха! Вие вече управлявате страната и носите отговорност за нея.".

 

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ОТ ТУК