Явор Гечев беше избран за председател на Младежкото обединение в БСП

Окт 11, 2009 Новини БСП 0 1428

Сергей Станишев: Младите да отстояват в обществото левите ценности Новоизбраният председател на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев подари на Сергей Станишев пясъчния часовник, който отмерваше работата на учредителната конференция на Младежкото обединение с посланието да мери и работата на конгреса на БСП на 18 октомври

Сергей Станишев: Младите да отстояват в обществото левите ценности

Новоизбраният председател на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев подари на Сергей Станишев пясъчния часовник, който отмерваше работата на учредителната конференция на Младежкото обединение с посланието да мери и работата на конгреса на БСП на 18 октомври. „Нашето послание към вас е, че времето за промени вече тече. Времето и на нас, младите, да докажем, че създадохме работещо обединение също не е безкрайно. Трябва да сме единни, за да работим за силна БСП", каза Явор Гечев.

Пред конференцията на младите председателят на НС на БСП заяви, че сегашното обединение е резултат от дългите усилия на младите в течение на повече от година. „Радвам се, че вие дебатирате и по конкретни политики. Отстоявайте приоритетите си, за да се превърнат те в политиката на БСП", заяви Станишев.

Молбата му беше младите да не възпроизвеждат някои от характеристиките на БСП като партия - да работят без интриги и сблъсъци и да бъдат приятели и съмишленици. Станишев е убеден, че за кратко време младежкото обединение ще се изпълни със съдържание, за да се разгърне и да привлече още млади хора. „Никога не съм се месил в процесите на самоорганизирането ви с убеждението, че то трябва да се случи отдолу нагоре. Отсега нататък задачата на нас, по-възрастните, е да ви помагаме.", каза още Станишев.   

Председателят на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев събра 276 гласа от общо 398 гласували. Сред претендентите беше Гергана Алексова от София. Тя спечели 53 гласа. За следващите кандидати Калоян Паргов и Юлия Рашева, също от София, гласуваха съответно 33 и 29 делагати. Владимир  Илков подкрепиха трима.

Младите в БСП избраха Национален съвет на Младежкото обединение от 71 души.

Новоизбраният председател Явор Гечев е от Пловдив и е на 31 години. Ръководител е на Регионална разплащателна агенция - Пловдив. Завършил е Аграрен университет в Пловдив. Специализирал е политически мениджмънт и политики на местно, национално и европейско ниво.