Младежите от БСП – Перник към Москов: Болните не са криминално проявени!

Младите пернишки социалисти поискаха автограф на министъра на здравеопазването върху листовка с  пръстов отпечатък

„За пореден път здравният министър и неговият екип се опитват да подменят общественото мнение, като разпространиха до медиите съобщение, че младите пернишки социалисти го подкрепят за идентификатора с пръстови отпечатъци”. Това заявиха от Младежкото обединение в БСП - Перник. „Ние сме  категорично против здравната реформа на кабинета и министър Москов и никога няма да подкрепим промени, които лишават гражданите от достъп до здравеопазването. Обяснихме на доктор Москов защо сме против здравната реформа на правителството и сме категорични, че с разделянето на здравния пакет на две и въвеждането на система с пръстови отпечатъци достъпът до здравеопазване на обикновените хора ще бъде изключително затруднен”, категорични са от младежкото обединение.

Младите хора са задали въпроси на министър Москов, на които не са получили отговор: как ще си положи пръстовия отпечатък болен в кома, как човек със счупени крайници ще си купи лекарства от аптеката, където също трябва да се положи пръстов отпечатък?

Г-н Москов – болните не са криминално проявени!

Младежкото обединение в БСП – Перник започна днес и подписка против здравната реформа на кабинета „Борисов 2” и министър Петър Москов. Младите социалисти събраха подписи от граждани, служители и медицински работници на  МБАЛ „Рахила Ангелова”, като за първите два часа вече имат  над 150 подписа.

Младежкото обединение в БСП – Перник продължава своята подписка до 1 април.