„ПРОМЯНА” е кодът на младите в БСП

Окт 06, 2009 Новини БСП 0 1730

Младежкото обединение е важен елемент от промяната и модернизацията на БСП

Младежкото обединение е важен елемент от промяната и модернизацията на БСП. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев дни преди Учредителната конференция на обединението на младите в БСП. Според Станишев е важно да бъде създадена реална младежка общност с идеи и инициативи.  Младите социалисти ще могат да формулират своите интереси и да ги поставят пред Националния съвет при провеждането на партийната политика. Станишев изтъкна, че в партията членуват 15 000 младежи, но по думите му масовостта на обединението не е най- важна. „Ние не гоним количество", изтъкна лидерът на социалистите.

„Не е нужно младите хора да се крият зад нечий широк партиен гръб, някой да ги мести по стълбицата. Ще имат своя организация, в която могат да се развиват", заяви от своя страна секретарят на ИБ по младежката политика Кирил Добрев. По думите му младежкото обединение е резултат от усилията на много екипи и отговорници до този момент. То стъпва на кампаниите  „Епизод 1", „Епизод 2" и „Презареждане". „Сега е нормално да приключим с единна Младежка организация на БСП, за което се мечтае от дълго време", коментира Добрев.

Секретарят на ИБ обяви, че  логото на новата младежка среща е „Код ПРОМЯНА". „Ние показахме, че има и една друга БСП - БСП на младите хора. Младите са тези, които могат да отворят партията и да произвеждат реални политики, актуални в днешно време", заяви Добрев. Той обяви, че повече от 520 делегати, излъчени от цялата страна, ще присъстват на Учредителната конференция на обединението, която ще се състои тази събота и неделя, на 10 и 11 октомври.