Вероника Делибалтова към Георг Георгиев: Подкрепи ли намалените средства за младите хора и защо?

Младежкият лидер на БСП с три въпроса към председателя на Младежки ГЕРБ  

Председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова излезе с отворено писмо до председателя на Младежки ГЕРБ Георг Георгиев по повод негови публични изказвания. В него тя му задава три въпроса: „Уважаеми Георг, подкрепи ли намалените средства с малко над 100 милиона лева за приоритет „Политика за младите хора“  в Бюджет 2016 г. и защо? Подкрепи ли намалените средства за хората с увреждания, както и всички замразени социални плащания, свързани с отглеждането на децата на България? Кога министрите в кабинета ще спрат да се събуждат с налудничави идеи за нови данъци, реформи и нови ордени, които никой от професионалните съсловия не подкрепя?” 
Вероника Делибалтова заявява, че в правителството с министър-председател Пламен Орешарски е имало няколко конкретни реализирани идеи. „Подпомогнаха се различни области в България с  инвестиционна програма, имаше повече средства за младежките политики,  отново направихме обезщетението за майчинство от една до двегодишна възраст равно на минималната работна заплата, размразихме всички социални плащания, увеличихме средствата за образование и наука, започнаха преговорите и имаше готовност да се преразгледат скъпите цени на тока с американските централи, за първи път от няколко години износът беше започнал да изпреварва вноса”, посочва младежкият лидер на БСП. Тя призовава председателя на Младежки ГЕРБ и партията му да видят реалните заплахи пред страната, защото „една магистрала повече или по-малко няма да има никакво значение за българския народ, ако той няма с какво да се движи по нея”.


Пълният текст на писмото:
Скъпи Георг,
За съжаление нямам имунитета, с който разполагаш ти като народен представител и всяка моя дума може да бъде атакувана в съд, затова на мен ми се налага съвсем конкретно да ти задам през медиите няколко въпроса:
1. Подкрепи ли намалените средства с малко над 100 милиона лева за приоритет „Политика за младите хора“  в Бюджет 2016 г. и защо?
2. Подкрепи ли намалените средства за хората с увреждания, както и всички замразени социални плащания, свързани с отглеждането на децата на България?
3. Кога министрите в кабинета ще спрат да се събуждат с налудничави идеи за нови данъци, реформи и нови ордени, които никой от професионалните съсловия не подкрепя? 
Няколко неща за протокола: в правителството с министър-председател Пламен Орешарски имаше няколко конкретни реализирани идеи - подпомогнаха се различни области в България с  инвестиционна програма, имаше повече средства за младежките политики,  отново направихме обезщетението за майчинство от една до две годишна възраст равно на минималната работна заплата, размразихме всички социални плащания, увеличихме средствата за образование и наука, започнаха преговорите и имаше готовност да се преразгледат скъпите цени на тока с американските централи, за първи път от няколко години износът беше започнал да изпреварва вноса.
Вие какво направихте за една година? Всички опорни точни на ГЕРБ, които ти отчетливо повтаряш от трибуната на Народното събрание, както и в някои интервюта, започват да показват безсилие. Ще си позволя да ти дам един съвет, понеже съм три години по-голяма от теб – колкото пъти някой се е опитвал да си избърше ръцете с работата на някой друг, не е стигал далеч.
Вдигнете си главите и вижте реалните заплахи пред страната, една магистрала повече или по-малко няма да има никакво значение за българския народ, ако той няма с какво да се движи по нея.
П.С. Всъщност има един доказан факт – Вашата цел е точно тази, по-малко и по-богати да имат по-широк път,  останалите – кучетата ги яли!

С уважение,
Вероника  Делибалтова 
Председател на Младежкото обединение в БСП