Вероника Делибалтова: Орязването на социални придобивки не е реформа

в тези избори младежкото обединение има ръст по отношение на представителността на младите хора в местната власт

„Все повече млади хора заемат ръководни позиции в местната власт“. Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова на пресконференция в централата на партията. Тя поясни, че в общинските съвети, които вече функционират, младежите от БСП имат избран зам.-председател в общ. Стара Загора и председател на общински съвет в общ. Садово, обл. Пловдив. Делибалтова подчерта, че в тези избори младежкото обединение има ръст по отношение на представителността на младите хора в местната власт.

Вероника Делибалтова благодари на младите хора, които са подкрепили листите на БСП в местните избори. „Надяваме се в този мандат да оправдаем тяхното доверие и да изпълним ангажиментите, които поехме в предизборната кампания“, заключи тя.

Лидерът на младежите в БСП е на мнение, че в предизборната кампания не е станало ясно как правителството ще прави предстоящите си реформи, но след това няколко реформи са влезли в сила. „Не можем да останем безучастни към случващото се в страната и не можем да приемем, че орязването на социални придобивки може да бъде наречено реформа, в която и да било система. Категорично подкрепяме протестите, организирани от сектор „Сигурност“ и плътно заставаме зад техните искания“, каза още Делибалтова.

Надя Младенова: Младите хора да останат непримирими към такива нечестни избори

„Кампанията за местните избори на повърхността изглеждаше вяла, но под нея се случваха огромни нарушения. Надявам се младите хора да остана непримирими към такъв вид избори – стотици хиляди подправени протоколи, най-голям брой невалидни бюлетини, които някога е имало и никой не може да ме убеди, че резултатът от изборите е обективен”. Това заяви зам.-председателят по национални политики на НС на МО в БСП Надя Младенова. Според нея такива избори не е имало през последните 25 години, а това, което ни отличава от африканските държави, е, че ние все още пускаме бюлетини, а там топчета. Младенова припомни, че днес е първото дело, което  се гледа за касиране на изборите по искане на БСП в София. Тя бе категорична, че правителството не си върши работата и даде пример с министър Горанов, който по думите й заради предизборната кампания е излъгал сектор Сигурност. „Не знам как ще завърши този процес, но е видно, че има напрежение в обществото”, каза още Надя Младенова.

Николай Николаев: 111 млади общински съветника са избрани от БСП в страната

„Имаме 111 млади общински съветника, избрани в страната”.  Това заяви Николай Николаев зам.-председател на Младежкото обединени в БСП. Той обясни, че младите социалисти са привлекли и много преференции. Николаев подчерта, че тези резултати показват развитието на нова младежка енергия в левицата. „Резултатите показват, че модернизацията и подмладяването са императив пред БСП”, категоричен бе зам.-председателят на МО в БСП. 

Лъчезар Крумов: Основен ангажимент ще е помощта за младите семейства и младите

Новоизбраният общински съветник в община Гулянци от БСП Лъчезар Крумов посочи като основни приоритети, залегнали в предизборната му програма: подпомагане на млади семейства, които не могат да имат деца; разговори с работодатели за наемането на повече млади хора; създаване на социaлани фондове – инвитро, борба с бедността при децата; поддръжка на младежките и спортните клубове; съдействие за стажове в общинска администрация за млади хора; дофинансиране на паралелки в училищата и детските градини.

Като методи за увеличаване на приходите на общината Крумов посочи привличането на инвеститори и самостоятелно управление на услугите – сметосъбиране, осветление, поддържане на зелени площи.  „Хората в нашата община искат да останат в родните си места, но без работни места и доходи, това няма как да стане”, подчерта той.  Крумов изрази благодарност към МО в БСП за подготовката и оказаното му доверие, за да може да осъществи поетите към гражданите ангажименти.