Политическа сила купува гласове за балотажа в Харманли

Окт 31, 2015 ХАСКОВО Новини Избори 0 1467

БСП-Харманли със сигнал за раздаване на пари на лица от ромски произход 

Политическа сила купува гласове за балотажа в Харманли. Предизборният щаб на БСП - Харманли регистрира сигнал за съмнително струпване на граждани от ромски произход. На главната улица в град Харманли от лек автомобил ЛАДА НИВА с регистрационен номер Х 1301 ВА са се раздавали пари.
Областният и общински председател на БСП Минка Стоянова сигнализира органите на полицията. При проверката от служителите на РУП Харманли се установява, че Живко Демирев - служител от фирма „Катаржина“ Свиленград изплаща на ромите пари в Брой, които по думите му представлявали „трудови възнаграждения“. 
От левицата в града са сигнализирали и ОИК-Харманли с писмена жалба. Социалистите са категорични, че е съмнително да се дават по този начин възнаграждения в деня за размисъл. Те припомнят, че съгласно трудовото законодателство заплати се изплащат по банков път или в брой срещу трудова ведомост. В случая се констатира изплащане на трудово възнаграждение без трудови ведомости или други официални документи.
"Гражданите от ромски произход са познати за нас, те са пенсионери, лица, които получават помощи, трайно безработни, с физически увреждания, които няма  как да са работили за тази фирма", категорични са от БСП-Харманли. 
 Предлагаме на Вашето внимание линк към клип за случая:
https://www.facebook.com/ustrem.bsp/videos/421699944685205/