С. Станишев: Партията има нужда от реорганизация

  Добрич: „В началото на октомври предстои да се учреди Обединението на младите социалисти

 

Добрич: „В началото на октомври предстои да се учреди Обединението на младите социалисти. Не става дума за формален акт, а за реални политики на БСП към младите хора. В този смисъл могат да се предложат промени в устава, касаещи младите хора" - заяви председателят на БСП Сергей Станишев на среща с тях в Добрич в началото на седмицата. Такива организации ще бъдат изградени в 7 от осемте общини на Добричка област, съобщи координаторът на Националния съвет на БСП за региона Генади Ганчев. Младите в Добрич не бяха много, но заявиха, че няма да правят формални неща.

„На конгреса очаквам платформа на младежкото обединение. Имаме над 15 000 млади членове на партията, но те не се чувстват като общност, не се познават и затова не могат да имат обща позиция за партийната политика. Няма да крия, че имаше и съпротива срещу провеждането на младежките срещи и срещу квотите за жени и млади хора в Националния съвет" - каза още С. Станишев. Според него, за БСП няма е да е добре, ако настане разделение по поколения, трябва да се приложи принципът на приемствеността.

„Сега, когато сме в опозиция, е най-добрият момент за модернизация на БСП" - смята С. Станишев.

„Нуждаем се от реогранизация на партията. Аз съм готов за битки, не съм си спестил нито една. Но ще бъда безкомпромисен към хора, които за сметка на партията мислят за свои лични интереси  имидж" - беше категоричен председателят. Той подготвял платформата си за предстоящото заседание на 47-ия конгрес на БСП. Според него, в момента няма чуваемост за БСП в общественото пространство, което е проблем.