Михаил Миков: Лявото е политика към хората. На много места ще спечелим

Окт 11, 2015 Новини БСП в медиите 0 1135

Работи се здраво и партийните активи не жалят усилия

„Трябва да е ясно какво означава лявото – политика към хората, а не към бизнеса. Има много места, на които ние ще спечелим. Работи се здраво и партийните активи не жалят усилия”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия. Той подчерта, че има няколко Българии. Според него в малките населени места има отчаяние в хората, недоверие в политиците, а българите искат промяна. „Ние говорим много откровено и хората оценяват последователността и принципността”, каза още той.

Миков подчерта, че БСП никога не е била лидерска партия и именно за това 125 години е на политическата сцена. „В партията има много силни личности, но не е командирска партия”, поясни той. По неговите думи БСП, когато е в опозиция, става по-силна.

На въпрос дали БСП би направила коалиция с друга партия, Миков отговори, че за левицата не е важно да получи министерски кресла, а каква политика ще се провежда. „Ако ще намалим възрастта за пенсиониране, ако ще осигурим децата на всеки българин да могат да ходят на училище, за да няма социално изключване, защо да не се обединим”, попита председателят на БСП. Той е на мнение, че за сега няма никакви индикации за това, а е точно обратното. „Води се политика в името на едрия бизнес и милионите българи са изключени от нея”, уточни той. По неговите думи обединение в лявото се случва и то в рамките на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Според Миков БСП остава единствената истинска партия в България. „Другото са политически проекти за консумация на власт. БСП ще разшири влиянието си още на тези избори”, категоричен е той.

Миков засегна и темата за купуване на гласове. Той попита защо всички медии избягват да коментират случая с пернишката кметица, когато е изпратен запис до 55 медии. „Тя директно говори за плащане на гласове, за купуване на хора. Чак, когато запламтя Facebook, се започна кризисен ПР, за да се затвори темата”, коментира председателят на левицата. По неговите думи има силен натиск върху кандидати на БСП и посочи пример с Шумен. „Кандидатира се и започват данъчни проверки. Другият случай е в Долна Баня. Там отстраниха кандидата един ден след регистрацията. Временният кмет събра комисия и остави кандидата на ГЕРБ без конкуренция. За тези неща също трябва да се говори, защото те оформят изборната обстановка в страната и до колко изборите могат да бъдат честни”, заключи Михаил Миков.