Подкрепете Коалиция за България, защото ние вярваме и обичаме страната ни

Юли 04, 2009 Новини БСП 0 1322

Борисов и Костов са една неочаквано лоша комбинация, която не вещае нищо добро за нашата страна Подкрепете  БСП, подкрепете Коалиция за България

Борисов и Костов са една неочаквано лоша комбинация, която не вещае нищо добро за нашата страна

Подкрепете  БСП, подкрепете Коалиция за България. Вашата подкрепа ни е нужна, за да защитим постигнатото и да вървим напред със самочувствие за нашата страна и с вяра в България. С тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към повече от 20 000 членове и симпатизанти на Коалиция за България, които дойдоха да подкрепят своите кандидати в края на предизборната кампания. По думите на Станишев Коалиция за България е тази, която може да направи страната ни по- заможна, по- силна и по- социално справедлива. Защото сме социалисти, защото сме българи, защото вярваме и обичаме България, заяви Станишев.           

На  сцената заедно с председателя на БСП се качи и малката  Теодора. Преди няколко седмици  на митинга на БСП в Банкя  момичето стана свидетел на  разкривените лица, амбицията и  злобата на опонентите на левицата. Тогава и тя и много други хора се изплашиха защото мислеха, че това е останало в миналото, че България е изживяла тази омраза и тя е забравена. Аз не искам нашата страна да се върне към миналото, към омразата и  конфронтацията, категоричен беше Станишев. Днес Теодора дойде  пред храм Свети Александър Невски, за да чуе и види че има много хора, които са разумни и позитивни, обичат своята страна, вярват на своя народ и са по- доброто бъдеще за България.

Нашите  опоненти се разсърдиха на българите, знаейки че няма да получат мнозинство. На всички им е омръзнало от политици, които се сърдят на Българите, каза още Станишев. Той подчерта, че нито Бойко Борисов, нито Иван Костов отричат своите намерения за крайно дясна коалиция, която обаче не вещае нищо хубаво за България. Искат да разпродадат бъдещето на България на свои близки, на фирми които са близо до тях. Борисов и Костов са една неочаквано лоша комбинация за нашата страна, категоричен беше Станишев.

По  думите на премиера промяната, която  готвят ГЕРБ и Костов не е промяната, от която страната ни се нуждае. В условията на световна икономическа и социална криза България има нужда от стабилно,  компетентно управление, с ясна визия и с грижа за хората. Такова управления може да осигури екипа на БСП и Коалиция за България.

     Ние показахме че можем да управляваме  добре страната за последните четири години, категоричен беше премиерът. Коалиция за България направи най-много  за модернизацията на страната от всички предишни правителства, както за икономическото развитие на страната, така и за образованието, заплатите на хората, работните места, пенсиите. България стана не само член на Европейския съюз, но и страна с по-добро самочувствие. Допускали сме и грешки но показахме че можем да ги поправяме, можем да ги преодоляваме с воля,  труд и целенасоченост, добави Станишев. Той увери присъстващите, че Коалиция за България няма да остави никой, който се нуждае от помощ и подкрепа, независимо от трудностите. Ще се справим с вашата подкрепа, обърна се към хилядите хора Станишев. Вярвам в хората на България, които със своя труд и добронамереност, със своята вяра в страната ни и в народа ни променяте България към по-добро всеки ден, каза в заключение премиерът.  

За да подкрепят Коалиция за България за събитието пристигнаха и специалните гости от група „Любе". Пред хилядите си почитатели те изпяха едни от най- любимите песни на поколения българи. На сцената се качиха още група „Спринт", Мариана Попова, Елица и Стунджи, Георги Станчев, Петя Буюклиева, и Ивайло Гюров.  

Сергей  Станишев:

     Добър вечер, София, добър вечер, България. 

     Искам всички вие да се запознаете с Теодора. Тя е тук до мен заедно с всички вас. Тя  е на пет години и не е за първи път е на събитие  на Българската социалистическа  партия и на наши митинги, които винаги са били тържество на демокрацията, на свободата на мнението. Събития, където всички българи са добре дошли, за да чуят какво ние искаме да кажем на България и да чуят надеждите и проблемите, и вярата.

     Но  преди няколко седмици на един такъв митинг Теодора видя и откри  едни разкривени лица, една амбиция и злоба. Тогава и тя и много други хора се изплашихме, защото мислехме, че това е останало в миналото, че България е изживяла тази омраза и тя е забравена. За това ние я доведохме тук на това място пред храм свети Александър Невски, за да чуе и види, че има много хора, които са разумни, които са позитивни, които обичат своята страна и вярват на своя народ и които са по- доброто бъдеще за България.

     Исках да я видите и вие, защото изборите не са за миналото, а са за това, че всяко следващо поколение иска да види България по-хубава по-социална, и да я остави на своите деца по-просперираща, по-справедлива.За да могат техните деца да се изучат, да израснат, да останат в България, да получат добро образование, да имат възможност да намират добра работа. Да могат да създадат семейство и да се грижат за своите деца и за своите родители.

     За  последните четири години ние Коалиция за България направихме най-много за модернизацията на нашата страна от всички предишни правителства, най-много са промените ни за по-добро и в икономическото развитие, и за образованието, за заплатите на хората, за работните места, за нашите родители и техните пенсии. Аз съм социалист и такъв ще остана за винаги. Именно затова и аз, и нашият екип от Коалиция за България, нашите народни представители, министри и заместник министри, работихме неуморно през тези години. За това България стана не само член на Европейския съюз, но стана страна с по-добро самочувствие и хората живеят поне малко по-добре от вчерашния ден. Затова сме горди, защото това са нашите ценности, това е нашата вяра и тя винаги ще бъде такава. Независимо от трудностите, с които се сблъскваме, независимо от арогантността на опозицията, ние преодолявахме тези трудности. И знаете ли защо? Защото имахме вашето доверие, защото чувствахме вашата подкрепа, защото няма нищо по-ценно за хората от БСП и Коалиция за България от тази подкрепа. Много добре знаем колко трудно това се печели и колко лесно се губи.

     През  тези години свършихме много неща и те са видими, но ние осъзнаваме че много проблеми има още пред страната и че това не е достатъчно и че хората очакват много повече. Независимо от това, че инвестирахме стотици милиони левове в здравеопазване, независимо от това че направихме много за средното и за висшето образование, независимо от това че доходите нараснаха видимо и значимо. Независимо от свършеното, знаем че хората очакват много повече. И очакват това справедливо, защото са граждани вече на Европейския съюз, защото не съизмерват България преди четири или осем години, а я сравняват с останалите държави в Европа.

     Вярвам  във вас, хората на България, които със своя труд, със своята добронамереност, със своята вяра в страната ни и в народа ни променяте България към по-добро всеки ден. Аз не искам нашата страна да се върне към миналото, към омразата и конфронтацията. Защото това което сме постигнали не е гарантирано. Днес нашите опоненти от ГЕРБ говорят за промяна. Казват - вижте какво направихме в София, ще го направим и в България. Не виждам какво толкова са направили, ако трябва да бъда честен. Аз не виждам промяна за благоустрояването на столицата за решаването на проблемите на хората или онази промяна която видяхме преди две седмици в Банкя.

Това  не е промяната, от която България се нуждае.

     България  се нуждае от стабилност, позитивност и промяна към по- добро. На база на опита и грешките, както и на  анализа който сме направили. Защото аз съм последният човек който би казал, че това правителство е перфектно, че сме постигнали всичко, което е нужно. Аз съм казвал че сме допускали и грешки, но показахме че можем да ги поправяме, че можем да ги преодоляваме с воля, с труд и целенасоченост. От това се нуждае днес България. Да продължим по пътя, който сме започнали в името на хората и на страната. Много хора си мислят, че е време да се опита нещо ново, но не всяко ново е към по-добро, още повече че вече нито Бойко Борисов, нито Иван Костов отричат своите намерения за крайно дясна коалиция, за крайно дясно управление на страната. А това не вещае нищо хубаво за нормалните и обикновените хора на нашата страна. Представете си само - те вече го казват и пишат приватизация на българската енергетика, приватизация на лечебните заведения и медицинските услуги, на българските университети, а може би и на национално осигурителната система на нашите родители. Искат да разпродадат бъдещето на България на свои близки, на фирми които са близо до тях. И те не крият че ще го правят заедно - Борисов и Костов - една неочаквано лоша комбинация за нашата страна. Защото българите помнят отрасли и индустрии приватизирани за един лев,  помнят и авиокомпания Балкан, помнят и десетки други предприятия приватизирани за жълти стотинки и закрити. И много хора десетки и стотици хиляди Българи загубиха своя поминък и своята сигурност.

     Ние не бива да допуснем всичко това да се повтори, защото днес в година на световна икономическа и социална криза, защото именно по време на тази криза България се нуждае от стабилно компетентно управление с ясна визия и което се грижи за хората.

     Това  е нашият екип на БСП и коалиция за България. Ние показахме, че можем да управляваме добре страната за последните четири години. Ще се справим с вашата подкрепа и в по- трудни условия. Защото никой не бива да бъде оставен сам, независимо от трудностите България, държавата и правителството трябва да се стремят и да работят за това доходите на българите да не се обезценят, да се грижим за продължаващо повишение за пенсиите и социалните грижи и за тези които се нуждаят. Да дадем възможност на младите да развиват своята инициативност и възможности тук в България. Можем да го направим заедно.

     На  пети юли всеки един от нас гражданите на страната трябва да направи своя избор за себе си, за своите близки, за своите приятели, за цялата ни страна. Този избор не може да се продава, този избор не бива да се рискува с лека ръка. На пети юли е важно разумът да надделее, да надделее ясната визия за бъдещето. Не бива да хвърляме страната в хаоса на политическата нестабилност, защото нашите опоненти се разсърдиха, разсърдиха се на българите, знаейки че няма да получат мнозинство. И заявиха че ще работят за предсрочни избори, ако не получат мнозинство, защото вече знаят, че няма да гласуват за тях. На всички им е омръзнало от политици, които се сърдят на Българите. Задължение на тези, които бъдат избрани в парламента, е да съставя работещо мнозинство и правителство, което може да подсигури България и българите в трудни времена. Ние можем да го направим.

     Обръщам се към всеки един от вас да гласувате на пети юли. Подкрепете БСП, подкрепете Коалиция за България. Вашата подкрепа ни е нужна днес и ние сме нужни на България, всички ние. За да защитим постигнатото и да вървим напред, със самочувствие за нашата страна, да вървим напред с вяра в България. Да я направим по- благоустроена, по- заможна, по- силна, по- социално справедлива за всеки един човек в България. Защото сме социалисти и защото сме българи, защото мислим за всички.

     Скъпи приятели, искам да помоля всеки един от вас, които сте тук, днес и утре да убедите още ваши приятели, близки и познати и да им предадете нашето послание към страната. Да обединим левицата, да обединим нормалните и разумни хора  на България за нейното бъдеще. Защото вярваме и обичаме нашата страна. Победа.