Десетметров мост ще свързва кварталите „Колю Фичето” и „Ново село”

Юли 04, 2009 Новини Избори 0 1651

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството и мажоритарен кандидат за Сливен Асен Гагаузов посети строежа на мост между кварталите „Колю Фичето" и „Ново село" на 4 юли сутринта

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството и мажоритарен кандидат за Сливен Асен Гагаузов посети строежа на мост между кварталите „Колю Фичето" и „Ново село" на 4 юли сутринта.

Проектът за корекция на река Новоселска, който включва и изграждането на мост между двата квартала, е финансиран от МРРБ и е на обща стойност 1 548 631 лв. Първоначалният проект е включвал изграждането на пешеходен мост между кв. „Колю Фичето" и „Ново село". По инициатива на председателя на групата общински съветници от БСП и втори в парламентарната листа на Коалиция за България в Сливен Мартин Славов е инициирана среща с министър Асен Гагаузов. На нея е решено да бъде направена промяна в първоначалния проект и вместо пешеходен мост да бъде изграден мост с две пътни платна и две пешеходни зони. За целта са отпуснати допълнително 190 хиляди лв.

Обектът трябва да е завършен до края на септември.