Делегация на МО в БСП с участие в традиционния летен лагер на Младите европейски социалисти 2015

Традиционният лагер на ЙЕС тази година се проведе в периода 25-ти – 30-ти Август 2015 в Португалия

Традиционният лагер на ЙЕС тази година се проведе в периода 25-ти – 30-ти Август 2015 в Португалия. Домакини на събитието бяха младежката структура на Социалистическата партия на Португалия. Лагерът събра на едно място младежи от цяла Европа и даде своеобразен вдъхновяващ и енергичен старт на предизборната кампания на португалските социалисти за предстоящите парламентарни избори в страната на 4 октомври.

Петдневните ползотворни политически дебати и работни групи в рамките на форума намериха отражение в заключителната декларация, която представлява фокусираното послание, което ЙЕС и всички нейни организации – членки имат относно случващото се в Европа. Основни акценти във финалния документ се поставят върху актуални теми от европейския дневен ред – незадоволителната и неефективна към момента миграционна политика на Европейския Съюз и страните – членки – кризата в Гърция, застрашаваща разпадането на фундаменталните принципи и устои на ЕС; упадъкът на консервативните политики за справяне с кризата и за необходимостта от мерки за стимулиране на растежа и заетостта, нарастващото влияние на крайно десни формации и движения; предизвикателствата пред социалдемокрацията днес.

Като изключителна интересна беше и дискусията с лидера на ПЕС Сергей Станишев, който беше гост на младежкия формат.

МО в БСП беше представено от Спас Керимов, зам.- председател на ЙЕС, член на НС на МО в БСП и Елеонора Петрова, секретар на НС на МО в БСП.