Росен Kарадимов: Не може да има данък върху земята

Юли 03, 2009 Новини Избори 0 1606

„Абсолюютно категорично се противопоставяме за срещу лансирания от Иван Костов данък върху обработваемата земя

„Абсолюютно категорично се противопоставяме за срещу лансирания от Иван Костов данък върху обработваемата земя. Потърпевшият ще е собственикът на земя, тъй като данъкът ще му бъде удържан от рентата" - е мнението на кандидати за депутати на „Коалиция за България".

„Добруджа се нуждае от много силно представителство в централната изпълнително власт,  защото регионът се чувства изоставен през последните 10-15 години от нея, а мога да кажа, че има и формулировки, че е пренебрегнат. За съжаление, това мнение на хората не е далеч от истината и точно това трябва да поправим" - заяви Росен Карадимов, можоритарен кандидат на „Коалиция за България" за Добричка област.  „А регионът има невероятни дадености и говоря за реалистични приоритети, които за 4 години биха могли да се развият. На първо място е необходимо възстановяването на индустриалното производство, защото сме свидетели вече и на физическо разрушаване на мощности, които са били марка на Добрич, като заводът за детски обувки, който изнасяше в Русия и цяла Европа. Възстановяването на промишлеността е реалистично - защото ще се разчита на чужди инвестици, а за втори мандат кметът на Добрич Деелина Николова не е пробвала да вземе средства за града от влезлите в страната 24 млрд. евро за последните 4 години. Това означава едно - липса на предприемчивост от страна на местното ръководство" - каза още Р. Карадимов. За да запълнят  тази ниша, той и министър Петър Димитров са поели анжажимент за изграждане на промишлена зона в Добрич. „Терените са от общините, но те са предоставени от държавата като бивши военни поделения, пак от държавата се изгражда инфраструктурата - ток, вода, газ и път, което означава, че потенциален инвеститор може да започне работа още на следващия ден, след като дойде в Добрич. Много сериозно можем да поемем ангамент една от тези зони да бъде в Добрич, още повече, че има терени" - добави мажоритарният кандидат-депутат.

„Що се отнася до земеделието там ще трябва да лобираме в Европейския съюз в полза на България. С тревога чувам, че Европейската народна партия лансира идеи за орязване на субсидиите за земеделието. Така че на нашите представителите и на ПЕС ни остава да блокираме такива предложения. Важен приоритет е възстановяването на поливните системи в Добричко, които тук на практика са разрушени. Тук става дума и за ВиК-системите към населени места, тъй като на практика хората са лишени от вода през 21 век. Следващият приоритет е изграждането на елитен туризъм във взаимодействие с държавата, както и да се увеличи сезонът в Северното черноморие, каквато ниша са голфигрищата" -заяви Росен Карадимов.

„Основните нападки срещу нас бяха, че първите в листата не сме от Добруджа и че ще имам подкрепата на ДПС. Местните представители в другите листи обаче едва ли ще се справят със София за Добруджа" - добави Р. Карадимов."Приемам всеки глас за мен, но ние такова споразумение с ДПС в Добричко нямаме. Няма да приема глас от Синята коалиция заради данъка върху земята" - каза още кандидат-депутатът. Апелът му е хората да гласуват разумно, без емоции.

„Всяко хапка хляб, която преглъщате, да ви напомня за Добруджа и анжаниментите, които поехне за нея" - така представители на партийни организации от Добрич посрещнаха мажоритарния кандидат на „Коалиция за България" за Добричка област Росен Карадимов, съветник на премиера. Пожелано му беше да остави дълбока диря в 41-ото Народно събрание. Дискретно го дариха и с подарък - сребърен медалион със зодията му „Близнаци".