Румен Петков: Трябва да гласуваме с разума си

Юли 01, 2009 Новини Избори 0 1794

На 5 юли предстои да изберем между солидното, предсказуемо управление и арогантстващата посредственост в лицето на ГЕРБ

На 5 юли предстои да изберем между солидното, предсказуемо управление и арогантстващата посредственост в лицето на ГЕРБ. 24 млрд. евро са инвестициите за България през последните 4 години, а управлението на държавата през този период гарантира стабилност на финансовата и банкова система в условия на криза. Това каза в плевенското село Коиловци Румен Петков, мажоритарен кандидат и водач на пропорционалната листа на Коалиция за България в 15 плевенски избирателен район. Петков бе посрещнат с хляб и сол. Пред дошлите в местното  читалище „Христо Ботев" той призна : „Аз много добре разбирам, че далеч не съм отговорил на всички очаквания и сигурно има много засегнати човешки съдби. Винаги съм работил коректно към държавата и хората. В селото на майка ми искам ясно да кажа: нямам никакви притеснения в работата ми и като народен представител, и като министър на МВР".

Петков акцентира върху ангажиментите на Коалиция за България за предстоящия управленски мандат. Те предвиждат въвеждане в експлоатация на първи реактор на АЕЦ "Белене" и превръщането на Плевен в утвърден университетски център. Петков подчерта, че регионът разполага с Медицински университет, в който през последния мандат са инвестирани 25 млн. лв., с ВВВУ "Г. Бенковски", чийто статут беше възстановен с усилията на Румен Петков и Васил Антонов след внесена поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили, в града има и филиал на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". По мнение на Петков добре е в Плевен да бъде разкрит и филиал на Университета за национално и световно стопанство, който да подготвя кадри за нуждите на ядрената енергетика. Той изтъкна, че инфраструктурата в Плевенска област ще продължи да е сред приоритетите в бъдеще. И припомни, че за последните 4 години в нея са инвестирани 75 млн. лв., които многократно надхвърлят инвестициите от прехода насам, но състоянието на пътищата е много лошо и е необходимо да се работи още за неговото подобряване. Плевен трябва да е със самочувствието на енергиен и икономически център с международно значение, допълни Петков. Той поясни, че регионът има всички основания за това, визирайки АЕЦ "Белене", газовото находище край село Девенци, Червен бряг, чийто капацитет се оценява на около 18 млрд. куб. м газ, и възобновяемите енергийни източници - първите 4 ветрогенератора вече са факт в община Гулянци.

В социалната сфера Петков изтъкна, че ще работи за максималното приближаване на здравеопазването до хората. Той определи като много тревожна тенденцията да бъдат закривани училища в областта, което неминуемо означавало обезлюдяване на съответните селища. "Трябва да гласуваме с разума си на 5 юли", обобщи Петков.