Евродепутатът Мончил Неков с мобилен офис

Инициативата ще посети: Гълъбово – 7 септември; Раднево – 8 септември; Опан – 9 септември; Чирпан – 10 септември; Братя Даскалови – 11 септември; Павел Баня – 12 септември; Казанлък – 13-14 септември; Мъглиж – 16 септември; Николаево – 17 септември; Гурково – 18 септември.

В центъра на Стара Загора, при засилен обществен интерес, евродепутатът Момчил Неков даде старт на своя мобилен офис, който в първия си етап ще обиколи всички общини в областите Стара Загора и Габрово. По време на местните избори инициативата временно ще спре и от 1 ноември ще започне вторият и етап, който ще обхване Пловдив – област и град.

„Започнахме този проект с идеята да бъдем по-достъпни и в полза на хората, тъй като не всеки има възможност да отиде в големите градове за да посети намиращите се там приемни. Искам да чуя хората, техните предложения и искания. За мен е много важно да разбера техните потребности и проблеми за да мога да защитя техния интерес по възможно най-добрия начин. Те са моят коректив и аз работя за тях. Чрез този мобилен офис ще се свържем и с представители на организации работещи в земеделието, културата, образованието и спорта, с които да си сътрудничим за да постигнем реални резултати“, заяви евродепутатът пред медиите. Мобилната приемна също така ще работи усилено за популяризирането и търсенето на партньори за организираната от Неков инициатива – националната кампания „Година на географските означения“, която е под мотото: Да защитим българския вкус. Кампанията е едногодишна и цели да създаде национален регистър с български продукти, които отговарят на изискванията за регистрация по европейските схеми за географски означения.

Екипът на мобилния офис ще бъде полезен на гражданите и с информация, свързана с възможностите, които европейските програми им предоставят, като например коя програма е най-подходяща за техните нужди.

На стартирането на мобилния офис присъстваха  лидерът на социалистите в област Стара Загора - Васил Самарски и председателят на ОбС - Валентина Бонева. 

Мобилният офис ще остане в  областния град ще остане и днес на 5-ти септември. Инициативата ще посети: Гълъбово – 7 септември; Раднево – 8 септември; Опан – 9 септември; Чирпан – 10 септември; Братя Даскалови – 11 септември; Павел Баня – 12 септември; Казанлък – 13-14 септември; Мъглиж – 16 септември; Николаево – 17 септември; Гурково – 18 септември.

Подготовката на проекта за мобилен офис продължи повече от половин година и е опит да се улесни комуникацията между българските граждани и евродепутата. В обществото се знае малко за европарламента и в частност за работата на неговите членове, но всъщност това е единствената институция, през която гражданите могат да влияят директно върху политическите процеси в ЕС.