Живата българска памет

  „Живата българска памет"

 

„Живата българска памет". Под този надслов на 30 юни вечерта премина творческата среща в КДК, посветена на твореца Соня Келеведжиева. Срещата бе инициирана от Демократичния съюз на жените, чийто представител е талантливата сливенска писателка.

„Соня Келеведжиева е автор, който твори упорито по проблемите, свързани с българската памет, каза председателят на ДСЖ-Сливен Гинка Стоянова. Ние сме горди, че Соня е член на нашето ръководство и че работи неуморно за издигане на ролята на неправителствените организации в града ни и за гражданското общество".

Гост на събитието бе литературният критик Марин Кадиев, председател на Съюза на независимите български писатели, който представи пред гостите твореца Соня Келеведжиева. „Много са книгите, написани от Соня, каза той. И всяка една от тях сама по себе си е изключителна. Соня е носител на редица престижни литературни награди. Но тя прави нещо, което днес малко учители правят - ученически театър, който също носи на Сливен голямо признание. Соня е великолепен творец, блестящ учител с многостранни интереси, човек, който успява да ни предаде своята вяра чрез изящното си слово!"

Специален гост на творческата среща бе мажоритарният кандидат за Сливен и водач на парламентарната листа на Коалиция за България Асен Гагаузов. Пред гостите той сподели, че познава добре Соня Келеведжиева и като учител на децата му, и като творец. „Соня е част от нашата листа съвсем заслужено. Тя притежава всички необходими качества, за да бъде отличен народен представител. Поздравявам я за усилията, които влага във всяко нещо, с което се захване. Тя е образец за изключително трудолюбие и всеотдайност към всяка кауза. Пожелавам й успех и на творческото поприще, и в политиката!", каза още Асен Гагаузов.