Подписка срещу произшествията на пътя подкрепиха народни представители от левицата

Авг 12, 2015 БЛАГОЕВГРАД Новини БСП 0 1732

Кристиан Вигенин: Поех ангажимент да помогна на хората

Народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин и Георги Свиленски подкрепиха подписка на жители на община Кресна, в която се изказва възмущение от липсата на адекватни мерки от страна на компетентните органи за справяне с шофьорите-убийци на международния път E-79, който е и централна улица в града. Своите подписи под документа са поставили 1760 граждани, с което те настояват да се намери решение на проблема, за да бъде опазен животът и здравето на децата им. Подписката бе внесена в Министерски съвет, Народното събрание и в Президентството от двамата народни представители и нейния инициатор Николай Георгиев.

Николай Георгиев: Настояваме за адекватни мерки от страна на държавата

„Подписката стартира след последния трагичен инцидент, когато загинаха наши съграждани. Под документа са се подписали почти цялото население на общината. Настояваме да бъдат поставени ограничители на скоростта, камери за отчитане на скоростта в района на Кресна, като целта ни е да няма повече жертви по пътя”, заяви Николай Георгиев. При внасянето й в Министерски съвет той подчерта, че е получил уверение, че тя ще бъде разгледана и ще се търси решение на проблема.

Кристиан Вигенин: Поех ангажимент да помогна на хората

„Това е много сериозен проблем, който бе поставен пред областните управители в Благоевград, както и пред мен. Аз се ангажирах с него, защото става въпрос за живота и здравето на хората”, заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин. Той изрази надежда, че и другите политически сили ще подкрепят инициативата на хората.

Георги Свиленски: Държавата трябва да изпълни своята роля

„Трябва да се направи нужното, за да не загиват хора. Не може да се прави компромис с техния живот и тяхното здраве, независимо, че става въпрос за международен път. С цената на всичко трябва да се намери решение на проблема", посочи народният представител Георги Свиленски. По неговите думи не трябва изобщо да се говори за цена или за средства за справяне с проблема. "Държавата трябва да изпълни своя ангажимент, а именно да опази живота на своите граждани”, допълни той. Свиленски каза още, че явно не може да се разчита само на пътните знаци и съвестта на шофьорите, затова е нужно да се предприемат съответните мерки.