Представяне на кандидатите за народни представители от Коалиция за България във Враца

Коалиция за България официално  представи своите кандидати за народни представители от област Враца, които ще работят за развитието на региона и хората му в 41-то Народно Събрание

Коалиция за България официално  представи своите кандидати за народни представители от област Враца, които ще работят за развитието на региона и хората му в 41-то Народно Събрание.

Председателят на областния и общински съвети на БСП Димитър Гъндев предсташи водача на врачанската листа за депутати от Коалиция за Българя - Георги Божинов. „Благодарение на неговите действия в нашия регион се вляха проекти за десетки милиони," заяви Гъндев за работата на Божинов  по време на изтичащия мандат на парламента. Георги Божинов е водач на врачанската листа за 4-ти път. В 40-то НС активно е работил като председател на Комисията по околната среда и водите. 

БСП издигна Димитър Гъндев за мажоритарен депутат от областта. Общинският съвет на партията подкрепи единодушно кандидатурата на Гъндев, депутат в настоящото НС. „Ще приема подкрепата на всички врачани без значение към коя религия или етнос принадлежат. Ще търся подкрепата на всички хора, които уважавам и съм уважавал толкова години," заяви Димитър Гъндев.          

Георги Божинов представи останалите кандидат депутати от местната листа на Коалиция за България. На второ място е издигната кандидатурата на  Тома Томов от партия „Рома". „През последните години Тома Томов израсна като утвърден парламентарист," каза Божинов. БСП протяга ръка към лидера на Рома, а не се цели да купи избора на ромите, каквито са практиките на други политически формации. „БСП избира легитимното, лидерството, коалиционното. Поздравявам Томов, че влиза в политиката през парадния вход", а не чрез незаконни действия, допълни Божинов.    

Трети в листата е Венцислав Василев, кмет на Бяла Слатина. Той е експерт по ядрена топлоенергетика и строителство. Илиана Михайлова - Тихоловае четвърти кандидат за народен представител от БСП за област Враца. Тя е лекар, специалист „Вътрешни болести." Доказала е управленските си умения по време на седемте години, в които е заемала длъжността Директор на Общинска болница - Мездра. В политическата й кариера се включват четири мандата на общински съветник в община Мездра. В момента Тихолова е управител на „МБАЛ Мездра" ЕООД. Пети в изборния лист на БСП е Иван Гризанов. Той е народен представител в 40-то НС, зам. председател на комисията по енергетика и член на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Милко Торбов е шести в листата. В следващото народно събрание той ще работи за ускоряване на икономическото развитие на общините от област Враца. Привличането на повече средства от ЕС и други източници на финансиране за региона ще бъдат негови приоритети. Седми в листата на Коалиция за България е Иван Иванов, военен пилот. Цветелина Върбанова Дамяновска е на осмо място. Тя е Бакалавър по Икономика на транспорта и Магистър по Право. Член е на националния съвет на БСП, а също така е и говорител на областния съвет на БСП. Дамяновска заявява, че е „социалист, който може да помогне за развитието на България и област Враца." Под номер девет в листата влиза Силвия Чорбаджийска - Първановска. Тя ще работи в областите образование и култура в следващото НС. Марио Трайков е десети. Той е Магистър по Право и експерт по Външнотърговски мениджмънт и Международни финанси. Единадесети в местната листа на Коалиция за България е Георги Раловски, заместник областен управител на обл. Враца. Таня Митова е дванадесетият кандидат за депутат от областта. Тя е управител на фондация „Слънце за децата ни" и е представител за България на италианската асоциация „Брутия" онлус. Двете фондации осъществяват дейности по закрила на децата: правна, социална и материанла подкрепа на деца без родители и деца с физическа и умствена изостаналост. Целта на фондациите е да осигурят лечение и по-добър живот на децата.

БСП категорично разкритикува купуването на гласове. Георги Божинов порица партиите, които говорят против закупуването на политическия вот, а в същото време го практикуват. „Да скъсаме с лицемерието и да отречем това явление! БСП отрича тази птактика, не я прилага и няма да я прилага," заяви водача на листата на БСП във Враца.