Експерти на МРРБ помагат на Областната болница в Сливен

Юни 29, 2009 Новини Избори 0 1488

Пред медиите мажоритарният кандидат за Сливен Асен Гагаузов потвърди информацията, че екип от експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е в Сливен, за да помогне в подготовката на документи на проект на Областната болница

Пред медиите мажоритарният кандидат за Сливен Асен Гагаузов потвърди информацията, че екип от експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е в Сливен, за да помогне в подготовката на документи на проект на Областната болница. Припомням, че преди дни Асен Гагаузов посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински" и разговаря с ръководството на здравното заведение за това.

„Старото ръководство на болницата не е подготвило проект за кандидатстване по Оперативна програма „Регионално развитие", каза Асен Гагаузов. По тази програма може да се получи финансиране за купуването на скъпоструваща апаратура. Затова екип от нашето министерство е тук и помага на ръководството на болницата в подготовката на нужната документация. Трябва да побързаме и до месец да сме готови с проекта. Сградата на болницата е ремонтирана, отделенията са обновени, но сега трябва да се инвестира в нова апаратура. Средствата, които могат да се получат по този проект, са в рамките на 4-5 млн. лв. Ръководството на болницата сподели, че е наложително купуването на диагностична апаратура". От ръководството на Областната болница съобщиха, че се нуждаят от имунологична лаборатория, 4 ехографа и ядрено-магнитен резонанс. 95 % от сумата по проекта ще бъдат изразходвани за тази апаратура, а останалите 5 % - за ремонт на задната фасада на здравното заведение и за инфраструктурни подобрения в двора на болницата.