Р. Карадимов: БСП ще иска земеделското министерство следващия мандат

Юни 25, 2009 Новини Избори 0 1622

Добрич

Добрич. „Добричка област е в полезрението на правителството на създаване на промишлена зона, тъй като регионът е на практика на три пристанища - Балчик, Варна и Констанца. Една от задачите ни е възродим областта като промишлен район, какъвто беше, при това с успех" - заяви мажоритарният кандидат за народен представител на „Коалиция за България" Росен Карадимов, съветник на министър-председателя.

„Земеделската ни политика е в голяма степен функция от Брюксел. Не би трябвало обаче да се допускат рестрикции спрямо земеделските производители, каквито гласове се чуват от представители на Европейската народна партия. Крайно време е да се изравни статута на кооперациите и арендаторите. И да кажа това, че БСП, искайки втори мандат, е много вероятно и е време да погледне към министерството на земеделието" - добави кандидат-депутатът.

„През март 2006 г. министър-председателят лично посети най-северното Черноморие и тогава започна управленска политика за запазване на девствеността му. Има идея за изграждане само на елитни туристически дестинации. Включването му и в „Натура" с разумни рестрикции допълнително го пази. Смятам, че през следващите години районът Шабла-Дуранкулак-Крапец ще е една от новите визитни ярки картички на България. Държавата трябва да се намеси за цялостната инфраструктура. Пъят Дуранкулак-Каварна вече е включен в програматата на НАПИ. Ще продължи и стимулирането на общините за изграждането на инфраструктура" - заяви Р. Карадимов, който познавал района и по суша, и под вода, тъй като бил водолаз и харпунджия..

БСП се обръща към Добруджа като ключов и приоритет район. Задачата била регионът да се възкреси - обобщи той.