Румен Петков: Направихме много за община Долна Митрополия

Юни 20, 2009 Новини Избори 0 2003

Водачът на листата и мажоритарен кандидат на Коалиция за България Румен Петков даде старт на надпревата в третия кръг на Европейската купа по Супермото на пистата в Долна Митрополия

Водачът на листата и мажоритарен кандидат на Коалиция за България Румен Петков даде старт на надпревата в третия кръг на Европейската купа по Супермото на пистата в Долна Митрополия.  Ден преди състезанието той представи новата марка, посветена на „Grand Prix България". Тя е с номинал 0.60 лв и е издадена в тираж от 14 000 броя. Първата българска пощенска марка, посветена на мотоциклетизма,  има нумизматична стойност и е дело на художника Николай Младенов, информира Румен Петков, който е председател на организационния комитет на Grand Prix България. Той подари по една марка на всички участници в надпреварата, както и на плевенски филателисти. Още две марки ще бъдат издадени до кроя на годината - за състезанието в Севлиево и за надпреварата за купата на нациите в Долна Митрополия през есента, информира Румен Петков. „Щастлив съм, че през последните  години нашите състезатели имат върхови постижения и че България се доказа като водещ организатор на състезанията в този красив и мъжки спорт", подчерта той. Румен Петков направи тестова обиколка на трасето-  номер едно в света, на 550-кубиков мотоциклет „Априлия", управляван от двукратния европейски шампион Александър Георгиев.

Като най-голям успех на плевенските депутати от Коалиция за България Румен Петков открои приемането на внесената от тях поправка в Закона за отбраната и въоръжените сили, позволяваща да бъде възстановен статута на Военно- въздушното училище в Долна Митрополия. Трансформирането му във филиал на Националния военен университет във Велико Търново щеше да доведе до окончателното му закриване до десетина години, подчерта водачът на листата на Коалиция за България и мажоритарен кандидат за народен представител. Въпросът е особено важен и от гледна точка на перспективите пред Плевен като университетски център, допълни той.

В Долна Митрополия в присъствието на медицински специалисти и кметове на населени места Румен Петков връчи на кмета на общината Александър Печеняков заповед на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев за разкриването от 1 юли 2009 г на филиал на Спешна помощ. Това е една от най-големите социални придобивки за региона, подчерта водачът на листата и мажоритарен кандидат от Коалиция за България. Той е факт след три годишни преговори с ведомството за възстановяване на закрития през 2000 г филиал, допълни той. Със заповедта се разкриват 12 щатни бройки - за 6 лекари и 6 медицински сестри. Една от новите линейки, които ЦСМП в Плевен ще получи в края на месеца, ще бъде представена за филиала в Долна Митрополия, информира Румен Петков.

 

   Купуването и продаването на гласове е престъпление.