Румен Овчаров – „Моята кауза е простичка – Търговище е България!”

Юни 18, 2009 Новини Избори 0 1545

  Днес, 17

 

Днес, 17.07.2009 г., част от кандидатите за народни представители в 28 МИР Търговище се срещнаха с представителите на медиите от региона. Водачът на листата Румен Овчаров каза, че обича трудни каузи, но не разбира унинието  посърналостта в Търговище и сред симпатизантите на БСП, и сред българската част от населението. Според него, четирите години успешно управление са достатъчна причина БСП да влезе със самочувствие в тези избори.

„Търговище е жив и работещ град и ако съм тук в региона, то е защото защитавам каузата си от преди четири години - „Тя е простичка - Търговище е България" - подчерта Овчаров, и ако българите не са разбрали тази кауза много трудно ще успее да се реализира за две седмици.

Водачът на листата на Коалиция за България не избегна и „трудните" теми  - „Процесът на нормализация на участието на ДПС във властта трябва да продължи и това няма как да се случи без самоосъзнаването на българите в региона". „Никой няма шанс да успее срещу ДПС, при положение, че те мобилизират целия си електорат, но когато казвам това не искам да се разбира анти-турски или националистически. Говоря за това как ДПС консумира властта". Проблемът, според него е, че всичко се прави в интерес на една тясна прослойка в ДПС и в много голяма степен за сметка на турското население в страната. Това показват и данните за безработицата по места - т.е. тя е най-голяма в смесените региони.

Румен Овчаров призова избирателите да намерят баланса между прагматизъм и емоция, защото „Най-лошият сценарий за България ще бъде ако ние не успеем да създадем правителство. В условията на световна криза, да позволим властови хаос в страната - това просто ще бъде самоубийство". „ Ако не се състави кабинет, следват месеци преговори, насрочване на нови избори, а след тях, отново ще има дълги пазарлъци. Така, че догодина по това време може би ще успеем да създадем правителство. Представяте ли си колко пагубно може да бъде това за страната". Мажоритарният кандидат на Коалиция за България ген. Гецо Гецов представи пред журналистите своите мотиви да се включи в тази кампания "Основните приоритети в дейността ми, ако получа доверието на избирателите, ще бъдат надграждане на успешния модел, осигуряващ ред и сигурност в малките населени места, борба с корупцията и организираната престъпност и утвърждаване на Полицията като авторитетна държавна институция. Ще работя също за довършване на реформата в МВР, постигане на по-добра ефективност и качество на полицейския труд, изграждане на високо-професионални звена за борба с организираната престъпност, активни мерки за защита на децата ни на улицата, в интернет, в борбата с наркотиците."

На пресконференцията присъстваха още кандидатите за депутати инж. Румен Такоров, Нели Николова - директор на СОУ - Антоново и Светлана Грозданова - директор на Дневният център за възрасти хора и хора с увреждания в Търговище.

По-късно Румен Овчаров и Румен Такоров облякоха екипи и се "срещнаха" с журналистите и в стрийтбол мач на централния площад в Търговище.

Нике се усмихна на политиците.