Георги Анастасов - втори в листата на Коалиция за България в Плевен

Председателят на Партия Български социалдемократи Георги Анастасов ще е втория в листата на Коалиция за България за 15 МИР- Плевен

Председателят на Партия Български социалдемократи Георги Анастасов ще е втория в листата на Коалиция за България за 15 МИР- Плевен. Информацията бе съобщена на специална пресконференция днес, на която освен Георги Анастасов присъстваха още председателите на областния и общински съвети на БСП- Плевен Васил Антонов и Любомир Петков. Присъстващите опровергаха твърденията, че втори в листата ще е Цветелин Кънчев. Преди дни това намекна пред медиите и водачът на листата и мажоритарен кандидат Румен Петков. Решението за включването ми на  второ място  в листата на Коалиция за България бе взето още на 30 май, като  кандидатурата ми  бе одобрена на конференция на партията четири дни преди това, информира Георги Анастасов.  Той уточни, че това не е обявявано, тъй като се е изчаквал определения срок за обжалване на решението, което според устава може да се направи от всеки редови член.

Георги Анастасов е народен представител в 40 НС. Той е роден на 2 юни 1957, семеен е, има син абитуриент. Съпругата му е дъщеря на гръцки партизани. Завършил е икономика.

Партия Българска социалдемокрация има свои структури във всички общини на Плевенска област. Между нея и БСП има подписано двустранно споразумение още от 2000 г, което сега е продължено за още четири години. Партия Българска социалдемокрация е асоцииран член на Партията на европейските социалисти, в която членува БСП.

Нашата главна задача е да мотивираме хората на труда, защото ние сме партия, която защитава техните интереси, каза Георги Анастасов. Той подчерта, че голяма част от ръководство и членовете й са част от синдикалните структури в страната.