Сергей Станишев: Българските граждани да участват в тези избори, защото ЕП става все по важна институция не само за Европа, но и на България

Юни 07, 2009 Новини БСП 0 1480

Искам да призова всички български граждани да участват в тези избори, защото ЕП става все по важна институция не само за развитието на Европа, но и на България

Искам да призова всички български граждани да участват в тези избори, защото ЕП става все по важна институция не само за развитието на Европа, но и на България. Това заяви председателят на БСП и премиер Сергей Станишев след като гласува в 43-та избирателна секция в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Станишев обясни, че в ЕП се вземат решения, които имат пряко отношение към развитието на страната ни, към стандартите на здравеопазването, образователната система и социалната защита. Ето защо е важно българските граждани да изпратят в Брюксел най- добрите евродепутати, които ще са способни да защитават интересите на България във всички области.

Премиерът изрази надежда, че избирателната активност да бъде по- висока отколкото през 2007г. По думите му е добре за демократичния процес повече хора да участват в гласуването.

Станишев беше категоричен, че българските евродепутати социалисти са доказали, че могат да защитават интересите на страната ни. Като конкретен пример той посочи защитата правата на тракийските бежанци. Мога да посоча и много други инициативи, където благодарение на активността на депутатите от Коалиция за България беше защитена нашата страна от негативни инициативи от други парламентарни групи. Визирам ЕНП и много други конкретни случаи, когато са били защитени българските интереси, каза още Станишев.

Според премиера европейският вот е своеобразна репетиция за всички политически сили. Аз съм доволен, че Коалиция за България направи една изключително активна кампания, стараейки се да стигне до всеки един човек, като обясняваме какво можем да дадем на страната. Сигурен съм, че това ще се отрази и покаже и в резултатите, каза в заключение Станишев.

.