Коалиция за България изпраща в ЕП най- силният екип от български политици, експерти и личности

Юни 06, 2009 Новини БСП 0 1426

Сергей Станишев: Ще продължим да се борим за една по- подредена, икономически по- силна, социално по- справедлива, по- цялостна и щастлива България   Коалиция за България изпраща в Европейския парламент най- силният екип от български политици, експерти и личности

Сергей Станишев: Ще продължим да се борим за една по- подредена, икономически по- силна, социално по- справедлива, по- цялостна и щастлива България

 

Коалиция за България изпраща в Европейския парламент най- силният екип от български политици, експерти и личности. Всеки един от тези мъже и жени с цялото си сърце и с всичките си зная ще защитава интересите на нашата страна. Печелившият отбор е тук. С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се обърна към хилядите членове и симпатизанти на партията, които се събраха в Пловдив, за да пожелаят успех на своите кандидати часове преди изборите за ЕП. Станишев увери присъстващите, че кандидатите на Коалиция за България ще работят за това европейските ценности за солидарност, справедливост и равенство да не бъдат празен лозунг, а да станат реалност както в Европа, така и в България. Те ще бранят достойнството на страната ни, нашата културна идентичност и ще гарантират България да бъде главен енергиен център. Ще работят за интересите на българското земеделие и за това Европа да бъде социална, а не само Европа на капитала.

Премиерът отбеляза, че са постигнати не малко неща през този управленски мандат. И сме готови и способни да продължим напред, категоричен беше Станишев. Той увери присъстващите, че Коалиция за България ще продължи да се бори за една по- подредена, икономически по- силна, социално по- справедлива, по- цялостна и щастлива България. Такава я виждаме в бъдеще и можем да я преведем през всички трудности, пред които сме изправени, единни като левица, единни като общество, отбеляза премиерът.

Станишев каза още, че на българските граждани предстои на направят важен избор, от който ще зависи бъдещето на страната ни. От една страна стои отборът на Бойко Борисов и Иван Костов, които ще върнат страната години назад в политическо и икономическо отношение и ще пренебрегнат тези, които се нуждаят от подкрепа. От друга страна  гражданите могат да подкрепят отбора на Коалиция за България, който ще осигури интелигентно и отговорно управление на страната и ще преведе България  през бурните вълни на икономическата криза.

Аз вярвам, че на седми юни ние от Коалиция за България можем и ще победим, каза още Станишев и отбеляза колко смутени са опонентите от ГЕРБ от последните социологически проучвания. Бойко Борисов пак заплашва, че щял да ни бие. Отново празни приказки. Наслушали сме се, нагледали сме се на тях, добави председателя на БСП.

Председателят на БСП се обърна към кандидатите на Коалицията за ЕП -  вие направихте една емоционална, силна кампания, която стигна до стотици хиляди и милиони българи с нашите послания, които ние отправяме към цялата страна. Вярвам в силата на българския народ, в успеха  на нашата страната, каза в заключение Станишев.

На 6 септември 1885 г, вашите пра-прадеди се отказаха да бъдат столичани в името на българското единство. Днес нашият апел към вас е от тук да започне европейското единство, което означава Коалиция на България, призова пловдивчани Андрей Пантев. Той увери присъстващите, че евродепутатите на Коалицията, за разлика от своите опоненти, никога не биха си позволили да хулят и злепоставят страната ни заради тяснопартийни интереси. Тук имаме хора, които са доказали, че няма да се повлияят от заплати, кортежи, подаръци, заяви Пантев.

Най-младият от кандидатите на Коалицията Николай Мартинов също призова гражданите да гласуват на предстоящите избори. Всички млади хора са с леви убеждения, просто още не са го разбрали, каза още Мартинов. По думите му БСП ще бъде първата партия, която ще повтори своя мандат от началото на демократичния преход. В края на предизборната кампания на Коалицията Мартинов символично предаде щафетата на водача на листата на Коалиция за България за националните избори в Пловдив и Кърджали Стефан Данаилов.

 

 

Слово на председателя на БСП и премиер Сергей Станишев при закриването на предизборната кампания на Коалиция за България в Пловдив

изрегли: пълен текст