Коалиция за България има за цел да бъде първа политическа сила на изборите за Национален парламент

Юни 04, 2009 Новини БСП 0 1681

  Сергей Станишев пожела бързо оздравяване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заяви, че очаква дебат между двамата все пак да се състои   Коалиция за България като коалиция на всички водещи леви патриотични организации, екологични движения и земеделци има целта да бъде първа политическа сила на изборите за Национален парламент

 

Сергей Станишев пожела бързо оздравяване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заяви, че очаква дебат между двамата все пак да се състои

 

Коалиция за България като коалиция на всички водещи леви патриотични организации, екологични движения и земеделци има целта да бъде първа политическа сила на изборите за Национален парламент. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев след като внесе ЦИК документите за участие на Коалицията в изборите за Народно събрание. Повече от 76 000 души подкрепиха с подписа си участието на Коалиция за България в предстоящите национални избори.

По думите на Станишев предстоящите избори за 41-во Народно събрание ще бъдат много важни, защото всеки ще трябва да направи своя избор. На 5 юли гражданите ще изберат дали да продължим да надграждаме над това, което заедно с усилията на всички хора в България страната ни е постигнала за последните четири години - преодолявайки трудности, учейки се в своето развитие. В противен случай има опасност страната ни да се върне назад към политическа конфронтация и крайно десни експерименти, които ще имат тежки последици за социалната стабилност и за хората, които се нуждаят от подкрепа на държавата.

Станишев пожела бързо оздравяване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заяви, че очаква дебат между двамата все пак да се състои, защото това е важно да се чуе какво предлагат двете най-големи политически сили. Мисля, че принципният му отказ да участва в дебати обижда българските граждани, защото хората искат да чуят каква е визията на лидерите на двете основни политически партии за бъдещето на страната, как смятат да се преодолее икономическата криза, да защитим България, гражданите, работните места, пенсиите. Хората искат да направят своето сравнение, каза Станишев. Той отбеляза, че заради счупения си крак Борисов не може да участва в дебат, но от друга страна иска дебат с една партия, която не е най-голямата политическа сила.  Все едно аз да кажа, че понеже г-н Костов, с който г-н Борисов има договорка и вече всички го знаят за съвместно управление, дори са си разпределили постовете, да кажа, че ще водя дебат не с г-н Борисов въпреки че неговата партия очевидно е по-голяма, а с г-н Костов, защото той го командва, посочи лидерът на БСП.

Във връзка с обтегнатите отношения между Русия и Украйна Станишев заяви, че притеснения за спирането на руски газ на украинска територия са изразени още по време на неговото посещение в Москва и посочи, че се надява този път да бъдем предупредени. Премиерът бе категоричен, че настоящото правителство е работило и ще работи за диверсификация на източниците на газови доставки и модернизиране на газохранилището в Чирен.