7 червени делегати от Областта в ръководството на партията

Благоевград: Благоевградска област вкара седем представители в Националния съвет на БСП на 47 конгрес на партията

Благоевград:

Благоевградска област вкара седем представители в Националния съвет на БСП на 47 конгрес на партията. При гласуването на основния съства от 27 членове, за което се изискваше всеки кандидат да получи минимум 50% плюс 1 от гласовете на делегатите, областният председател проф. Любен Корнезов спечели 507 гласа, депутатът Георги Юруков - 454, и така влязоха във висшия партиен орган. Други двама представители влязоха в ръководният орган на партията като делегирани  и това са Общинският председател на БСП в Благоевград другарката Йорданка Слатинска и общинският съветник от БСП в Банско – Костадин Юнчов.
Още 119 членове на ВС на БСП бяха избрани, без да се спазва изискването за минимален брой гласове 50% плюс един, а по решение на конгреса за тях се прие да бъдат одобрявани на принципа на висшегласието. Така в съвета бяха избрани и  областният управител на Благоевград Владимир Димитров, кметът на общината Костадин Паскалев и зам. председателят на ДАМС Михаил Балабанов.
34 делегати от Благоевградска област, които взеха участие в 47 конгрес на БСП, останаха доволни от силното присъствието на Област Благоевград във най-висшият орган на партията.