Защитата на националните интереси е най-важната кауза

Дълбокото неразбиране на същноста на европарламента е в основата на неправилното му използване като инструмент за защита на българските интереси

Дълбокото неразбиране на същноста на европарламента е в основата на неправилното му използване като инструмент за защита на българските интереси. Именно защитата на българските национални интереси е целта на кандидатите на българската социалистическа партия. Това трябва да е целта и на останалите кандидати дори и само заради това че са българи, категоричен е Калфин. Днес при откриването на областния предизборен щаб на Коалиция за България водача на листата се срещна с представители на партийния актив.

По късно Калфин проведе среща с представители на бизнеса от региона. На срещата бяха коментирани ролята и мястото на европарламента .

В Европарламента депутатите трябва да защитават националните каузи и интересите на държавата си. Тази институция е важна, тъй като утвърждава бюджетите на страните членки на Европейския съюз, сред които е и България, както и субсидиите, които да бъдат отпуснати. Секторите, според Калфин, които трябва да бъдат финансирани приоритетно са инфраструктура, земеделие, образование и информационни технологии. Безнесмените поставиха въпроси свързани с осигурителната тежест, състоянието на банковата система и механизмите за определяне на осигурителния доход.

По-рано през деня Калфин поднесе цветя пред паметника на незнайния воин.

В церемонията взеха участие областния управител Райна Йовчева, народните представители то Коалиция за България, ръководствата на общинските съвети на БСП, граждани и общественици.