Oбластния съвет на БСП - Смолян гласува предложения за народни представители на БСП от област Смолян в 41 народно събрание

Юни 03, 2009 Новини Избори 0 2001

  Предложения за кандидати за народни представители на БСП в 41 НС от 22-ри многомандатен избирателен район Смолян се гласуваха на заседание на Областния съвет на БСП - Смолян на 1 юни 2009 г

 

Предложения за кандидати за народни представители на БСП в 41 НС от 22-ри многомандатен избирателен район Смолян се гласуваха на заседание на Областния съвет на БСП - Смолян на 1 юни 2009 г. Водач на пропорционалната листа за област Смолян е Димчо Михалевски, Заместник министър на регионалното развитие и благоустройството, вече утвърден от Националния Съвет на БСП. Предложението на Областния Съвет за мажоритарен кандидат за област Смолян  е д-р Петър Беров, дългогодишен лекар - хирург. На второ място в пропорционалната листа е предложен инж. Атанас Устабашиев, настоящ председател на общинския съвет на БСП - Смолян. Трето място в листата е отредено на Катя Колева, заместник - изпълнителен директор на НАП, а четвърто на Емил Менов, председател на общинския съвет на БСП - Златоград. Петото място е запазено за коалиционния партньор, по решение на НС на БСП. На шесто място в листата е предложен Здравко Огнянов председател на общинския съвет на БСП - Доспат. На седма позиция в пропорционалната листа е предложена Радост Петрова, председател на общинския съвет на БСП - Чепеларе. Предложението за осмо място в листата е Пантелей Мемцов - общински съветник в община Чепеларе.

Квотният принцип за участие на жени и млади хора в предложението за пропорционалната листа на БСП за 22-ри многомандатен избирателен район е спазен.

Областният съвет на БСП - Смолян очаква окончателното утвърждаване на предложенията за кандидати за народни представители на БСП от област Смолян.