Математици от Добрич благодарят на зам.-областния управител инж. Михаил Стоев за подкрепата

Добрич

Добрич. От 28-ми до 30-и май в украинския град Измаил се проведе математическият турнир „Черно море". От 2002 г. той се организира на ротационен принцип от училищните настоятелства на езикови гимназии от България, Украйна, Румъния.

От името на организаторите от Добрич - Димитър Сивков - преподавател по математика, изрази най-сърдечна благодарност на зам.-областния управител инж. Михаил Стоев - от квотата на БСП, който съдейства за осъществяване на контакти с инспектората по образование в Измаил, и активно подкрепяше математиците от самото стартиране на инициативата.

 Участниците от Добрич - представители на езикова гимназия „Гео Милев" и частна гимназия „Леонардо да Винчи", са спечелили призовите места.  Първенец с максимален брой точки, отличен със специалната награда на международния турнир „Черно море," е осмокласникът от ЕГ „Гео Милев" - Илия Петков.

Зам.-областният управител инж. Михаил Стоев смята, че с такива начинания може да се кандидатства по оперативна програма „Черно море". Възможност за това дава  приоритетна ос №3 - „Подкрепа за културни и образователни мрежи за установяване на една обща културна среда около Черноморския басейн". Целта е да се подготви  и през следващата година да се кандидатства с интегриран проект на тема „Обмяна на опит в приспособяване на системите в образованието". В старта на проекта ще се включат партньорите от Добрич, Измаил и Констанца. М. Стоев  се надява при добра подкрепа от страна на местните власти, проектът да се реализира и мултиплицира.