Сергей Станишев: Обичаме България и искаме да я направим по- красива, по- уредена, по- европейска

Май 24, 2009 Новини БСП 0 1973

Коалиция за България направи най-много, за да звучи българският език в Европа и славянската  писменост да бъде една от писменостите в Европа   Подкрепете листата на Коалиция за България

Коалиция за България направи най-много, за да звучи българският език в Европа и славянската  писменост да бъде една от писменостите в Европа

 

Подкрепете листата на Коалиция за България. Тя излъчва позитивизъм и носи самочувствие за нашата страна. Защото обичаме България. Защото искаме да я направим още по- красива, по- уредена, по- европейска. За да може да имаме силно, високо национално самочувствие, с тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се обърна към множеството членове и симпатизанти. Те  се събраха пред НДК, за да подкрепят и да поговорят лично с кандидатите на левицата за депутати в ЕП. Станишев представи бъдещите евродепутати като достойни българи, прекрасни професионалисти, хора с ясни убеждения, които ще защитават българските интереси в Брюксел. Той увери присъстващите, че кандидатите на Коалицията ще се постараят да достигнат до всеки един български гражданин със своето послание за европейските избори. Ще отстояват своята теза и ще представят своя приоритет за това как ще защитават българските интереси в политическата област, в областта на енергийната независимост, в културната идентичност на България и европейските фондове.

По думите на Станишев България се нуждае от европейски депутати, които имат авторитет и характер и които могат да разчитат на подкрепата и уважението на другите депутати в ЕП. Само така нашата страна може да заема достойно място и да защитава добре интересите си.

Премиерът подчерта, че предстоящите избори ще бъдат от голямо значение за България, защото от тях ще зависи какво ще се случи в страната през следващите четири години. Станишев заяви, че Коалиция за България се явява пред българските граждани с открито лице, защото е изпълнила голяма част от предизборните си ангажименти. Не излъгахме, работихме неуморно четири години за нашата страна и за всеки един гражданин на България, изтъкна Станишев.

Премиерът не пропусна да отбележи, че има още много работа, която да бъде свършена. Не се срамуваме да го признаем грешките си, защото само този, който не работи, не греши. Ние си изведохме поуките от тях. Станахме по- мъдри и по- силни. Затова днес се отправяме към българските граждани за ново доверие, каза още Станишев.

Въпреки проливния дъжд, който валя, всички присъстващи запазиха доброто си настроение и подкрепиха с аплодисменти всеки един от кандидатите на Коалиция за България. Такава е нашата партия - няма нещо, което да ни уплаши, каза от трибуната Станишев.

Днес ни тръгна по вода - ще свършим с шестица, отбеляза от своя страна водачът на листата на Коалиция за България Ивайло Калфин. Той бе представен на сцената от един от основателите на "Интернет Общество - България" Вени Марковски. По думите на Марковски Ивайло Калфин е човекът, благодарение на когото скоро в интернет ще има и Кирилица. Останалите кандидати за евродепутати бяха представени от свои роднини и приятели. Илияна Йотова беше представена от сина й Марин Йотов, а третият в листата -  Кристиан Вигенин - от съпругата  му Милена.

Председателят на Градската организация на БСП в София Румен Овчаров каза, че неслучайно днес, на 24 май, БСП и Коалиция за България представят в София  листата за изборите за ЕП. Коалиция за България направи най-много, за да бъде  страната ни в ЕС, за да звучи българският език в Европа, за да бъде славянската  писменост една от писменостите в Европа, отбеляза в заключение той.