Сергей Станишев представи личната си страница www.stanishev.bg

Май 20, 2009 Новини БСП 0 1452

  10 000 деца получават персонални компютри, обяви премиерът   Личният сайт на Сергей Станишев www

 

10 000 деца получават персонални компютри, обяви премиерът

 

Личният сайт на Сергей Станишев www.stanishev.bg съдържа негови статии, коментари и интервюта, обясни самият той. Семплата структура на блога позволява всеки да може да комуникира лично с премиера.

Станишев коментира издаването на книгата „Защото НЕ сме социалисти", която е написана след публикацията на неговата книга „Защото сме социалисти". „Много се радвам, че една моя скромна книга предизвика толкова обществени дебати", каза той. Написването на антикнига „Защото НЕ сме социалисти" Станишев приема като комплимент. „В България липсва и днес сериозна дискусия за ценности и политика. Тя се подменя от общи приказки", каза председателят на социалистите.
10 000 социалнослаби деца ще получат персонални компютри по пилотния проект на правителството „Компютър вкъщи". Това съобщи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев докато представяше личната си интернет страница www.stanishev.bg. По думите на премиера инициативата за раздаване на компютри е насочена към децата от 9 до 12 клас от семейства с доходи от 220 до 440 лв на човек. Идеята за този проект се появила след разговори на Станишев с европейски премиери. Много е важно младите хора на България да получат умения за работа с компютър, достъп до интернет, да разполагат с необходимата техника, категоричен е председателят на социалистите. Според него България има нужда от това, защото ако говорим за съвременна икономика, за конкурентоспособност, е много важно образованието на младите хора.

През 2005 година в България е имало около 1,8 интернет потребители, а сега те са над 3 млн., каза още премиерът. Станишев подчерта, че правителството е оборудвало интернет кабинети в 3170 училища и е доставен интернет в повече от 2900 училища в страната.
Той изтъкна, че в последните две години са направени реформи в средното образование - бяха въведени делегираните бюджети, въведоха се и принципите за защитените училища в страната. Образованието е един от приоритетите за нас, изтъкна Станишев.

Докато отговаряше на въпроси, получени на личната му страница, председателят на БСП обясни, че листата за евроизборите е силна както и да бъде завъртяна.

Той беше попитан и за нападките срещу него от страна на Бойко Борисов- Станишев обясни, че се стреми да отговаря на обвиненията, защото те са напълно измислени. Още повече, Борисов се опитва да действа на принципа на Гьобелс- една лъжа повторена многократно -става истина. Затова според премиера и други хора от БСП трябва да разязняват на обществото кое е истина и кое лъжа.