Ветераните в БСП подкрепят новата Програма и Устав на партията

Nov 20, 2008 Новини БСП 0 1427

Ветераните в БСП подкрепят проекта за нова Програма и нов Устав на партията, както и Политическата рамка на БСП изборите за 41- во Народно събрание и Европейски парламент

Ветераните в БСП подкрепят проекта за нова Програма и нов Устав на партията, както и Политическата рамка на БСП изборите за 41- во Народно събрание и Европейски парламент. В своето приветствие към делегатите проф. Владимир Топенчаров подчерта, че партията е добра основа за да успее в предстоящите избори и да запази верния път за развитие на страната. Владимир Топенчаров който беше избран за председател на Движението на ветераните, обеща организацията да работи, както за достойното съществуване на по- възрастното поколение, така и за щастието и успеха и на по - младите граждани на България. Официални гости на Националната учредителна конференция на Движението на ветераните в Българската социалистическа партия бяха Катя Николова - председател на Обединението на жените социалистки, Кирил Добрев - член на ИБ на ВС на БСП, отговарящ за младежката политика и Евгений Узунов - секретар на ИБ на ВС на БСП.. Приветствие към делегатите от името на председателя на ВС на БСП Сергей Станишев прочете Евгений Узунов. В него Станишев набляга на необходимостта БСП да бъде обърната към опита и мъдростта.

Председателят на ВС на БСП благодари на ветераните за всеотдайната им работа в борбата им за духовна и социална свобода на българските граждани, в борбата им за достоен живот. В приветствието си Станишев заяви, че БСП има нужда от учители за младото поколение. Кирил Добрев предаде поздравите на младите в БСП към делегатите на учредителната конференция, като подчерта, че те са основата на партията, а без такава основа няма здрава къща. Вие сте будната съвест на нашата партия, вие сте фундаментът, допълни Добрев. Учредителната конференцията на Движението на ветераните в БСП избра национално ръководство в състав:

1.  Владимир Топенчаров

2.  Димитър Бучков

3.  Добринка Монева

4.  Лозан Такев

5.  Лъчезар Еленков

6.  Младен Костов

7.  Нина Геринска

8.  Сергей Станишев

9.  Сталин Генадиев

10.  Стефан Стоилов

Председателите на областните ръководства влизат в съвета по право.

Делегатите на конференцията бяха излъчени от общо 151 общински организации и всички областни центрове.