1 май: Рози, купон и пейнтбол в Борисовата градина

Май 01, 2009 Новини БСП 0 1633

Младежите от Софийската организация на БСП и журналисти от вестник Дума посрещнаха председателя на партията и премиер Сергей Станишев на входа на Борисовата градина

Младежите от Софийската организация на БСП и журналисти от вестник Дума посрещнаха председателя на партията и премиер Сергей Станишев на входа на Борисовата градина. Насъбралите се хора бяха в добро настроение, въпреки дъждовното и студено време и го поздравяваха по пътя му до сцената. Там го очакваха стотици социалисти, които честитиха празника на Станишев и му засвидетелстваха своята подкрепа.

След като произнесе словото си премиерът се отправи към розариума на парка. Същевременно празничната програма продължи и на сцената се качиха дует „Ритон", както и други изпълнители, сред които Иво Гюров и танцовата група на Нешка Робева.

Десетки участници в празника поискаха автограф и се снимаха с председателя, докато се отдалечаваше от трибуната. Той се подписа на шапката на малко момченце, което заедно с родителите си беше дошло на събитието.

Сергей Станишев засади една от 130-те рози, които Градският съвет на БСП предостави на розариума в Борисовата градина. Инициативата е в чест на 130-годишнината от обявяването на София за столица. Заедно с председателя рози засадиха и Румен Овчаров, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, както и други представители на партията.

Премиерът, който през цялото време вървеше без чадър в дъжда, шеговито отбеляза, че май няма да е нужно да полеят засадените рози.

Своеобразна кулминация на празника се оказа турнирът по пейнтбол между отборите на журналистите от в. ДУМА, младежите от сайта РЕД и представителите на ПЛАН БГ 09. В играта се забавляваха не само участниците, но и публиката. Преди първия двубой между РЕД и ДУМА, капитаните на двата отбора - Кирил Добрев и Ивелин Николов дадоха сериозни наставления на екипите си. Зрителите и РЕД-феновете останаха с усещането, че вестникарите предварително са тренирали за битката, която завърши 1:1. По-късно тимът на РЕД понесе двойна загуба от групата на ПЛАН БГ 09.