Румен Овчаров: „Генералната промяна” в София доведе до това, че държавата трябва да върви подир Борисов за всяко нещо

Апр 29, 2009 Новини БСП 0 1449

Бойко Борисов и ГЕРБ не са опозиция, те реално управляват в 1/3 от областните центрове в страната

Бойко Борисов и ГЕРБ не са опозиция, те реално управляват в 1/3 от областните центрове в страната. Колкото и да се прави на опозиция, колкото и да се прави на вносител на промяната, ние вече имаме реални резултати от тази промяна, коментира Румен Овчаров пред участниците в кръглата маса на тема „Истината за местното самоуправление на ГЕРБ". „Генералната промяна" в София, според председателя на столичната организация на БСП е довела до това, че държавата трябва да върви подир Борисов за всяко нещо. Ако трябва да се прави метрото, държавата трябва да даде парите. Същото е и с околовръстния път.

От своя страна председателят  на групата общински съветници на БСП в СОС Жельо Бойчев, призова социалистите ясно да казват истината за модела на управление на ГЕРБ. В конкретика-извършват се кражби на публични пари и се допуска разхищение на средства. В кръглата маса участваха и представители на БСП в общинските съвети от градовете Бургас, Враца, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Депутатът от Враца Димитър Гъндев сравни стилът на управление във Враца с този в София. Така например и Враца имал проблем с чистотата. Общината е известна вече и с това, че се провежда и икономическа политика в полза на една или друга близка до ГЕРБ фирма.

Мартин Славов, председател на групата общински съветници на БСП в Сливен, отбеляза, че и в Сливен вече е налице образцова корупционна схема. Участниците в дискусията научиха, че с подписаното рамково споразумение на Йордан Лечков с три фирми, се източва целият общински бюджет на Сливен. Въпросните 3 фирми са печелили всички обществени поръчки без какъвто и да било контрол. По думите на Славов изразходени и 4 млн. лв. за саниране на училища, а с тези пари е могло да се построи ново модерно училище.

Борис Боричев обясни пред аудиторията, че в старозагорската общината съществува проблем със сметосъбирането. На територията на Стара Загора съществува нерегламентирано сметище върху терен, който е определен за спортен комплекс. Интересен беше и фактът, че част от техниката за почистването в Стара Загора е пренасочена към София. Четири камиона на фирма „Титан" са изпратени в подкрепа на Бойко Борисов в столицата. Това се е отразило в района на старозагорските села, където сметопочистването е занемарено.