Червените оракули познаха кой ще чисти София

 Общинските съветници от БСП в София отвориха днес плика с името на победителя от обществената поръчка за сметосъбиране от пет столични района, запечатан от тях на 16 октомври

 Общинските съветници от БСП в София отвориха днес плика с името на победителя от обществената поръчка за сметосъбиране от пет столични района, запечатан от тях на 16 октомври. Името, което водачът на червените съветници Жельо Бойчев е записал тогава, е на “Заубермахер”. Фирмата беше обявена като класирана на първо място в обществената поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване от Столичната община вчера.

“За съжаление, за пореден път сме свидетели, че няма нито една поръчка, която да не е опорочена и с предизвестен победител”, коментира Бойчев след отварянето на плика. Той добави, че много кметове са се сменили в София, но подходът на управление си остава един и същ. Съветниците от БСП се заканиха, че ще проверяват ремонтите на пътната инфрастуктура и строителството на детски градини. “Имаме информация, че за строител на детска градина в “Люлин” е избрана фирма, която е вносител на техника и няма никакъв опит в строителството”, съобщи говорителят на групата Гергана Алексова.